Miroslav Hruška

Miroslav Hruška

Datum narození: 18. 3. 1946
Místo narození: Litoměřice
Profese: herec
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Herec Miroslav Hruška svou profesní dráhu spojil s divadlem. Dvacet sezón hrál v Olomouci a poté zakotvil na pražském Smíchově. Před kamerou ztvárnil zejména menší a epizodní role.

Do svého prvního hereckého angažmá Miroslav Hruška nastoupil v divadle v Šumperku, pak přešel do Českého Těšína. Dvacet sezón působil v Moravském divadle Olomouc. Odtud v roce 2009 přesídlil do Švandova divadla, kde se stal členem souboru.

Divákům se na pražské smíchovské scéně prvně představil v inscenaci Peníze od Hitlera. Dále návštěvníci tohoto divadla mohli Miroslava Hrušku vidět mj. v představeních Kurz negativního myšlení, Zabít Johnnyho Glendenninga, Popeláři, Lámání chleba či Slušný člověk, v němž si ztvárnil ústřední postavu.

Před kamerou, především televizní, Miroslav Hruška dostal řadu drobných a epizodních rolí. Na stříbrném plátně se objevil v komedii Vladimíra Drhy Do zubů a do srdíčka (1985), v režijním debutu Jana Krause Městečko (2003) nebo v mysteriózním dramatu Ocas ještěrky (2009).

Hlavní roli – otce – si Miroslav Hruška zahrál v bakalářské povídce Poklad (1983), komedii o tom, co se stane, když děti nechtějí čekat na dárky až do Štědrého dne. Objevil se např. v seriálech Velké sedlo, Četnické humoresky, České století, Policie Modrava, Atentát, Ohnivý kuře, Specialisté či Bohéma.

Miroslav Hruška má dva dospělé syny.

 

Další Herci

zobrazit profil Charlie Vickers
Charlie Vickers
zobrazit profil Michelle Rodriguez
Michelle Rodriguez
zobrazit profil Gustav Bubník
Gustav Bubník
zobrazit profil Lochlann Ó Mearáin
Lochlann Ó Mearáin
zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek
zobrazit profil Billie Lourd
Billie Lourd
zobrazit profil Ondřej Veselý
Ondřej Veselý