Martina Krátká

Martina Krátká

Datum narození: 12. 12. 1984
Místo narození: Vyškov
Profese: herečka, režisérka, kostýmní návrhářka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Martina Krátká se před kamerou představila pod taktovkou Jana Hřebejka, a to v komedii Nestyda a v seriálu Místo činu Plzeň.

S herectví Martina Krátká začala již jako malá, kdy byla členkou dětského studia v Divadle Husa na provázku. Na JAMU studovala nejprve klaunskou scénickou a filmovou tvorbu, kterou po třech letech vyměnila za činoherní herectví. Po absolutoriu získal angažmá se své "mateřské" Huse.

Martina Krátká zazářila jako režisérka

Roku 2011 se Martina Krátká stala členkou souboru Švandova divadla. Již v následující sezóně se ujala i režie. Debutovala studiovou inscenací CRY BABY CRY, která se díky velkému diváckému zájmu dostala do tamního velkého sálu. Jedním z jejích dalších úspěšných režijních počinů se ve na Smíchově stala inscenace Slušný člověk s Miroslavem Hruškou v hlavní roli.

Na filmovém plátně se Martina Krátká poprvé objevila v komedii Jana Hřebejka Nestyda (2008), natočené podle knihy Michala Viewegha, v níž hlavní roli ztvárnil Jiří Macháček. Zahrála si v několika krátkých filmech, mj. ve snímku Golem & Hilsnerův případ 2012/5773, pro nějž vytvořila též kostýmy.

Před televizní kamerou dostala Martina Krátká příležitost prvně stanout též pod taktovkou Jana Hřebejka, a to v druhém dílu jeho krimi seriálu Místo zločinu Plzeň (2015) s názvem Smrt v rybníku. Zahrála si sekretářku Olinu.

 

Další Herci

zobrazit profil Markéta Fišerová
Markéta Fišerová
zobrazit profil Renata Prokopová
Renata Prokopová
zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Marta Dancingerová
Marta Dancingerová
zobrazit profil Alec Baldwin
Alec Baldwin
zobrazit profil Viet Anh Doan
Viet Anh Doan
zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová
zobrazit profil Martina Babišová
Martina Babišová