Ondřej Škoch

Datum narození: 8. 4. 1979
Místo narození: Praha
Profese: zpěvák, baskytarista, kytarista, hudební skladatel, producent
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Muzikant Ondřej Škoch, zpěvák, baskytarista, kytarista, hudební skladatel a producent, byl od roku 2001 členem poprockové kapely Chinaski. A to společně se svým bratrem Štěpánem.

Po oborech jazzová kytara a kompozice na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze Ondřej Škoch působil také jako producent a skladatel reklamní, symfonické, scénické a písňové tvorby. Mezi jeho vzory patří mj. baskytarista Tony Levin, kytaristé Mike Stern či Pat Metheny. Za inspirativní považuje formace Queen nebo U2.

ONDŘEJ ŠKOCH - S KOLEGY DOSTAL PADÁKA

Ze sólové tvorby Ondřeje Škocha rozhodně stojí za zmínku projekt Nitky (2003). Písně nahrála v tehdejším studiu Manon record šestice hudebníků: Ondřej Škoch - autor hudby, kytara, zpěv; Mařenka Tichá – violoncello; Petr Tichý – kontrabas; Vít Nermut – housle; Štěpán Škoch – soprán a tenor saxofon, příčná flétna; Jan Linhart – zobcová flétna, perkuse.

Dále pak CD První sníh a Prší na habry. Šlo opět o zhudebněné básně francouzské básnířky Suzanne Renaud v překladu Alice Škochové. Na tomto albu se na rozdíl od předchozích podílela slovenská písničkářka Zuzana Homolová.

Ondřej Škoch i jeho bratr Štěpách, stejně tak muzikanti Petr Kužvart a Otakar Petřina mladší, zvaný Marpo, v Chinacki setrvali do listopadu 2017, kdy Michal Malátný a František Táborský oznámili konec dlouholeté sestavy skupiny.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Radka Maxová
Radka Maxová
zobrazit profil Aleš Chmelař
Aleš Chmelař
zobrazit profil Tomáš Červinek
Tomáš Červinek
zobrazit profil Kateřina Šlégrová
Kateřina Šlégrová
zobrazit profil Roman Hubník
Roman Hubník
zobrazit profil Kate Winslet
Kate Winslet
zobrazit profil Nancy Shevell
Nancy Shevell
zobrazit profil Matěj Homola
Matěj Homola