Monika Hilšerová

Místo narození: Praha
Profese: lékařka, ekonomka

Související celebrity

Životopis

Lékařka Monika Hilšerová je manželkou kolegy-doktora Marka Hilšera, který se stal senátorem a v letech 2018 a 2023 neuspěl v prezidentských volbách.

Po střední škole Monika Hilšerová vystudovala nejen Lékařskou fakultu UK v Praze, ale též Vysokou školu ekonomickou tamtéž. Poté se uplatnila jako lékařka záchranné služby a anestezioložka ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Hilšerové manžel poděkoval

Monika Hilšerová se jako jedna z mála žen kandidátů na prezidenta ve volbách 2018 dočkala poté, co její choť získal dostatečnou podporu, aby se mohl ucházet o křeslo na Hradě, manželova veřejného poděkování: „Neměla to se mnou lehké a možná ještě mít nebude.“ 

Manžel Moniky Hilšerové sice ve volbách neuspěl, ale stal se senátorem a o post hlavy státu se rozhodl zabojovat znovu, a to v prezidentských volbách 2023. Jeho kandidaturu podpořilo 13 členů horní komory. Ve volbách opět nepostoupil do druhého kola.

O MONICE HILŠEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Doktoři Monika a Marek se brali roku 2015. „Po třech letech strávených s nejlepší ženou života na psí knížku vstupují s Monikou do manželského stavu,“ píše na oficiálních kandidátských stránkách Marka Hilšera. V srpnu 2018 se páru narodila dcera Sofie. Tři roky nato Monika Hilšerová přivedla na svět druhou dceru.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

PRŮVODCE VÝBĚREM HLAVY STÁTU NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil František Holešovský
František Holešovský
zobrazit profil Naďa Konvalinková
Naďa Konvalinková
zobrazit profil Tomáš Mrvík
Tomáš Mrvík
zobrazit profil Jaroslav Štěrba
Jaroslav Štěrba
zobrazit profil Vladislav Vilímec
Vladislav Vilímec
zobrazit profil Tomáš Zástěra
Tomáš Zástěra
zobrazit profil Pavel Rychetský
Pavel Rychetský
zobrazit profil Tomáš Petřík
Tomáš Petřík