Klára Fischerová

Profese: ekonomka, manažerka dobročinných projektů

Související celebrity

Životopis

Ekonomka a manažerka Klára Fischerová je manželkou někdejšího diplomata, který neuspěl v prezidentských volbách v letech 2018 a 2023.

S manželem Pavlem Fischerem žila Klára Fischerová, absolventka střední ekonomické školy, ve Francii, kde působil jako velvyslanec. Před mateřskou dovolenou, kdy přišel na svět jejich prvorozený syn Vojtěch, pracovala jako asistentka.

Klára Fischerová šije historické modely

„Nejstarší Vojta se nám narodil na podzim 1994, z porodnice nás pouštěli s tím, že je úplně zdravé miminko, bohužel to tak nebylo. V šesti týdnech se objevily problémy se svalovou hybností a začalo kolečko návštěv u lékařů a vyšetření. Brzy bylo jasné, že má vážný problém, ale dlouho vůbec nebylo jasné, proč tomu tak je. V podstatě až po jeho smrti známe výsledky, šlo o velmi vzácné neurodegenerativní onemocnění, kterým trpí kromě něj asi jediný člověk na světě,“ řekla Klára Fischerová Blesku pro ženy.

Po mateřské dovolené a péči o Vojtěcha, který zemřel roku 2013, se Klára Fischerová věnovala coby manažerka dobročinným projektům, mj. v Domácím hospicu Cesta domů, a také své zálibě v šití, konkrétně tvorbě šatů podle historických vzorů.

S bývalým velvyslancem Pavlem Fischerem, který neuspěl v prezidentských volbách 2018, ani ve volbách 2023, má Klára Fischerová dcery Barboru a Markétu a syna Benedikta.

O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH ČTĚTE ZDE>>

PRŮVODCE VÝBĚREM HLAVY STÁTU NAJDETE ZDE>>

 



 

Další Osobnosti

zobrazit profil Vladimír Sochor
Vladimír Sochor
zobrazit profil Sheryl Crow
Sheryl Crow
zobrazit profil Josef Mladý
Josef Mladý
zobrazit profil Anastasia Hagen
Anastasia Hagen
zobrazit profil Lucie Svěcená
Lucie Svěcená
zobrazit profil Sarah Jessica  Parker
Sarah Jessica Parker
zobrazit profil Eva Dvořáčková
Eva Dvořáčková