Patrik Bartošák

Datum narození: 29. 3. 1993
Místo narození: Kopřivnice
Váha: 88 kg
Výška: 185 cm
Profese: hokejový brankář
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Hokejový brankář Patrik Bartošák, jehož kariéru nabourala aféra kolem obvinění z domácího násilí, se v sezóně 2021/2022 stal gólmanem týmu Amur Chabarovsk.

Českou republiku Patrik Bartošák reprezentoval na mistrovství světa juniorů 2013, kde přispěl ke konečnému 5. místu.

PATRIK BARTOŠÁK - PROČ ROZZUŘIL FANOUŠKY JIHLAVY

Bartošák si zkomplikoval kariéru

Hokejista Patrik Bartošák hrál za mužstva HC Kopřivnice, HC Vítkovice Steel, Red Deer Rebels či Manchester Monarchs, s nímž v sezoně 2014/2015 získal Calderův pohár. Za rok 2014 jeho příjem údajně přesáhl 600 tisíc USD. Posléze nastoupil do HC Vítkovice Ridera.

Patrik Bartošák měl našlápnuto do NHL, avšak jeho cestu mezi hokejovou elitu zabrzdila nečekaná aféra. Na podzim 2015 byl obviněn z domácího násilí, a Los Angeles zrušilo jeho smlouvu. Případ, který brankáři zkomplikoval kariéru, byl podle jeho slov vyřešen v létě 2016.

Roli brankářské trojky Patrik Bartošák hájil na ZOH 2018 v Koreji, kde český tým skončil na 4. místě. V květnu 2019 začal chytat v týmu HC Oceláři Třinec.

Bartošák se léčil na psychiatrii

Na podzim 2019 Patrik Bartošák přerušil kariéru a oznámil, že jde léčit psychické onemocnění, které zaháněl alkoholem.

V sezoně 2021/2022 se Patrik Bartošák postavil do branky ruského profesionálního týmu Amur Chabarovsk. V roce 2022 byl nominován do sestavy na ZOH v Pekingu, kde národní tým vypadl v osmifinále.

O PATRIKU BARTOŠÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Strýcem Patrika Bartošáka je někdejší profesionální hokejista Radek Bonk.

Patrik Barošák je ženatý. Manželka Dominika mu v květnu 2019 porodila syna Damiana.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

12 bodů Boleslavi? Kdysi měla víc a spadla. Tohle je blbý, ví bývalý hráč 12 bodů Boleslavi? Kdysi měla víc a spadla. Tohle je blbý, ví bývalý hráč Na první pohled se zdá předčasné a možná i hloupé tvrdit, že Mladé Boleslavi akutně hrozí baráž o úč... číst článek
Hradec ve výtahu! Sáhli jsme si do svědomí, líčí neprůstřelný Bartošák Hradec ve výtahu! Sáhli jsme si do svědomí, líčí neprůstřelný Bartošák V Mladé Boleslavi udržel ve středeční extraligové dohrávce čisté konto (3:0), předtím v Litvínově ja... číst článek
Premiéra dopadla bídně, Bolka trčí dole. A už nemáme tolik času, ví Král Premiéra dopadla bídně, Bolka trčí dole. A už nemáme tolik času, ví Král Vše při starém. Až máte pocit, že se na boleslavském stadionu vyměnily maximálně uklízečky a hořčice... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Parma
Jiří Parma
zobrazit profil Andrea Drápalová
Andrea Drápalová
zobrazit profil Libuše Jahodová
Libuše Jahodová
zobrazit profil Jiří Tlustý
Jiří Tlustý
zobrazit profil Radko Gudas
Radko Gudas
zobrazit profil Michal Trávníček
Michal Trávníček
zobrazit profil Věra Čáslavská
Věra Čáslavská
zobrazit profil Aleš Valenta
Aleš Valenta