Martin Nejedlý

Datum narození: 7. 7. 1966
Místo narození: Kunovice
Profese: podnikatel, ekonomický poradce prezidenta Zemana, politik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Podnikatel Martin Nejedlý se stal ekonomickým poradcem prezidenta Miloše Zemana. Vzhledem k tomu, že mu nebyla oficiálně přidělena žádná funkce, vyhnul se prověrce.

Martin Nejedlý byl v roce 1990 mistrem Československa ve volejbalu. S podnikáním začal záhy po Sametové revoluci, kdy prý mj. obchodoval s auty v Rusku.

MARTIN NEJEDLÝ – CO O NĚM ŘEKL ANDREJ BABIŠ?

V roce 2007 se Martin Nejedlý dohodl s nadnárodní firmou Lukoil na založení české pobočky, která se kvůli pokutě přesahující 27 milionů korun za nevrácený letecký petrolej dostala až k soudu.

Jeho politická kariéra odstartovala založením strany Práv Občanů v roce 2009, kterou se však ve volbách 2010 Martinu Nejedlému nepodařilo dovést ani do zastupitelstva jeho rodných Kunovic. SPOZ získala jen 4,34 procenta hlasů.

Ve volbách 2013 byl Martin Nejedlý členem volebního výboru prezidentské kampaně Miloše Zemana. Proto se objevily spekulace o možném financování kampaně Miloše Zemana Lukoilem. Dotčení to popřeli.

Externím poradcem prezidenta Miloše Zemana se Martin Nejedlý stal roku 2014. Protože oficiálně nezastává žádnou funkci, nemusí mít bezpečnostní prověrku. Přitom není přesně známo, kde a co vystudoval, ani v jakých všech oblastech podnikal. Tajné služby Velké Británie a USA jej tak považují za největší riziko z hlediska šíření ruského vlivu na českém území.

O MARTINOVI NEJEDLÉM ČTĚTE ZDE>>

Martin Nejedlý se roku 2005 oženil se sestrou modelky Andrey Verešové Alexandrou, s níž vychovává dvě děti. V lednu 2018 jej fotografové Blesku na veřejnosti zachytili po boku krásné brunety.

 

Články o celebritě

Kontroverzní a nešťastné výroky politiků 2023: Nutella, za bouřky u Nejedlého i Česko pryč z OSN Kontroverzní a nešťastné výroky politiků 2023: Nutella, za bouřky u Nejedlého i Česko pryč z OSN Ani politická scéna uplynulého roku se neobešla bez špetky kontroverze a bizáru. Z úst politiků jsme... číst článek
Poradce prezidenta bez prověrky: Kolář přemýšlí, že by skončil Poradce prezidenta bez prověrky: Kolář přemýšlí, že by skončil Bez prověrky Nejvyššího bezpečnostního úřadu (NBÚ) zůstane poradce prezidenta a bývalý diplomat Petr... číst článek
Válek je prase, napsal Fialův poradce z kauzy IKEM. Premiér má záležitost za nešťastnou Válek je prase, napsal Fialův poradce z kauzy IKEM. Premiér má záležitost za nešťastnou Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se zastala ministra zdravotnictví ... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Ivana Mádlová
Ivana Mádlová
zobrazit profil Bára Klementová
Bára Klementová
zobrazit profil Vladimír Renčín
Vladimír Renčín
zobrazit profil Marie Benešová
Marie Benešová
zobrazit profil Vladimír Derner
Vladimír Derner
zobrazit profil Jiří Dienstbier ml.
Jiří Dienstbier ml.
zobrazit profil Michal Kindl
Michal Kindl