Katarzia (Katarina Kubošiová)

Katarzia (Katarina Kubošiová)

Datum narození: 9. 2. 1989
Místo narození: Nitra, Slovensko
Profese: písničkářka, skladatelka, kytaristka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Písničkářka a kytaristka Katarzia, vlastním jménem Katarina Kubošiová, se proslavila nejen na Slovensku, kde se narodila, ale též v Česku. Roku 2015 se odstěhovala do Prahy.

Slovenská muzikantka Katarzia s hudbou začala v dětství, kdy hrála na příčnou flétnu a housle. Později k tomu přidala kytaru. Chtěla být herečkou, avšak třikrát ji nevzali, tak vystudovala divadelní produkci, filmovou scenáristiku a dramaturgii na Filmové a televizní fakultě VŠMU v Bratislavě.

KATARZIA – ROZHOVOR NEJEN O ROZCHODECH

První písničku s názvem Home Katarina Kubošivová, která se proslavila pod pseudonymem Katarzia, složila v šestnácti letech v USA, kde rok studovala. Její koncertní debut se odehrát roku 2012 a hned rok nato vydala album Generácia Y, po němž následovala deska Agnostika (2016).

Katarzia spolupracovala s Davidem Kollerem, na jehož desku David Koller & Friends (2016) nazpívala píseň Záchranár. Složila a nahrála písničku Kde sa slzy berú, ústřední skladbu k filmu Pátá loď (2017), který vypráví příběh dětí, jež se bezpečněji než doma cítí na ulici, kde hledají záchranné čluny mezi pohádkou a drsnou realitou.

Matkou Katariny Kubošiové je slovenská herečka Eva Pavlíková. Katarzia se roku 2015 přestěhovala do Prahy, kde žije s přítelem.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Vladimír Mišík
Vladimír Mišík
zobrazit profil Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
zobrazit profil Zdenka Trvalcová
Zdenka Trvalcová
zobrazit profil Martha Elefteriadu
Martha Elefteriadu
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Marie Pojkarová
Marie Pojkarová
zobrazit profil Jan Žamboch
Jan Žamboch
zobrazit profil Martina Šnytová
Martina Šnytová