Roman Čechmánek

Datum narození: 2. 3. 1971
Datum úmrtí: 12. 11. 2023
Místo narození: Gottwaldov (nyní Zlín)
Váha: 96 kg
Výška: 191 cm
Profese: hokejový trenér, bývalý brankář, zkrachovalý podnikatel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Hokejista Roman Čechmánek byl olympijský vítěz, trojnásobný mistr světa a držitel pěti zlat z české extraligy.

Kariéra Romana Čechmánka započala v sezoně 1988/1989 v TJ Gottwaldov. Již dva ročníky poté se stal s týmem HC Dukla Jihlava mistr československé extraligy. A to už šel jeden úspěch za druhým.

ROMAN ČECHMÁNEK - ROZHOVOR NAJDETE ZDE

Na ME juniorů 1989 získal Roman Čechmánek stříbro, z MS juniorů 1991 si přivezl bronz. Na MS v ledním hokeji pobral v letech 1996 až 2000 tři zlaté a dvě bronzové medaile. Třešinkou na dortu jeho působení v bráně české reprezentace bylo zlato ze ZOH v Naganu 1998.

Česká extraliga ledního hokeje přinesla Romanu Čechmánkovi pět zlatých a jednu stříbrnou medaili. Zazářil též v NHL, kde za týmy Philadelphia Flyers a Los Angeles Kings odchytal celkem 212 zápasů. Stal se držitelem William M. Jennings Trophy.

Hráčskou kariéru Roman Čechmánek ukončil roku 2009. Čtyři roky nato začal působit coby asistent trenéra prvního mužstva SHK Hodonín, dále také trénoval prvoligovou juniorku Vsetína.

Jako nikoli šťastné rozhodní Romana Čechmánka se ukázalo pustit se do podnikání. Obchodoval s vínem, nemovitostmi a založil vlastní minipivovar. V září 2014 byl na jeho majetek prohlášen konkurz.

Dluhy gólmana ve výši 15 milionů korun měly podle policie vzniknout v letech 2011 až 2014 při budování pivovaru a bytů v Holešově. Prý si nekale půjčoval dál, když už byl trop. Roman Čechmánek tak skončil před soudem s obžalobou z podvodu, za nějž zákon pamatuje až deseti lety vězení.

O ROMANU ČECHMÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Roman Čechmánek se roku 1992 oženil s přítelkyní Dagmar.

Hokejový trenér a bývalý brankář Roman Čechmánek zemřel 12. listopadu 2023. Bylo mu 52 let.

 

Články o celebritě

Zemřel šampion z Nagana Roman Čechmánek (†52): Smrt v apartmánu! Zemřel šampion z Nagana Roman Čechmánek (†52): Smrt v apartmánu! Jsou zprávy, u kterých člověk sám sebe přesvědčuje: „Ne, to nemůže být pravda“. Bohužel je! Roman Če... číst článek
Příběh brankáře Čechmánka (†52): elektrikář, spící tygr i ztracený případ Příběh brankáře Čechmánka (†52): elektrikář, spící tygr i ztracený případ Zlato z olympiády v Naganu, tři z mistrovství světa, čtyři sezony v NHL a šest ligových titulů. Ve Z... číst článek
Zemřel Roman Čechmánek (†52), šampion z Nagana a mistr světa Zemřel Roman Čechmánek (†52), šampion z Nagana a mistr světa Tragická hokejová zpráva. Ve věku 52 let zemřel Roman Čechmánek, bývalý vynikající brankář. Olympijs... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Masopust
Lukáš Masopust
zobrazit profil José Romera
José Romera
zobrazit profil Aleš Píša
Aleš Píša
zobrazit profil Gabriela Soukalová
Gabriela Soukalová
zobrazit profil David Krejčí
David Krejčí
zobrazit profil Tomáš Pilík
Tomáš Pilík
zobrazit profil Martin Jiránek
Martin Jiránek
zobrazit profil Miroslava Knapková
Miroslava Knapková