Přemek Forejt

Datum narození: 16. 4. 1987
Profese: šéfkuchař
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Šéfkuchař Přemek Forejt se proslavil svou olomouckou restaurací Entrée, kde naservírují prakticky cokoli, a to netradiční formou – jde o show přímo pro hosty.

Přemek Forejt se narodil roku 1987 v Brně. Původně chtěl být hercem, ale kvůli roztěkanosti nastoupil na odborné učiliště, kde se vyučil kuchařem. První práci v kuchyni mu pak domluvili rodiče v Brně. Odtud ovšem brzy odešel do zahraničí, aby se mohl učit od tamních kuchařů.

Forejt se proslavil restaurací Entrée

V pouhých třiceti letech se Přemek Forejt stal šéfkuchařem vyhlášené olomoucké restaurace Entrée, která již přilákala hosty z celé republiky. Prosadil se tak jako jeden z nejmladších a nejinspirativnějších šéfkuchařů Česka. V roce 2017 byla restaurace Entrée v prestižní anketě Maurerův výběr Grand Restaurant vyhlášena nejlepší v ČR.

PŘEMEK FOREJT - JAKOU NENÁVIDÍ SUROVINU?

V Entrée Přemek Forejt zúročil zkušenosti z brněnského Koishi, kde působil dva roky, a Michelinskou hvězdou oceněné londýnské restaurace L’Autre Pied, v níž vařil bezmála čtyři roky. V olomouckém netradičním podniku se mu podařilo vytvořit hravý a, jak se sám vyjádřil, střelený koncept restaurace.

Přemek Forejt svůj neotřelý nápad založil na netradičních kombinacích a otevřené kuchyni, což je v jeho podání vařit show přímo pro hosty. V Entrée si lze dát snad cokoli: od vdolků po ústřice. Jak šéfkuchař mj. prozradil na TV Prima v pořadu Jana Krause, vymyslel třeba „interaktivní pokrm Urob si sám“.

Svou restauraci si Přemek Forejt otevřel v nevyužitých prostorách někdejšího olomouckého divadla.

Přemek Forejt zaujme již na první pohled svým četným tetováním. „Vždycky jsem chtěl vypadat jak pokérovanej kriminálník,“ řekl ke svému četnými obrazy vyzdobenému tělu.

Stal se porotcem v MasterChefovi

Na TV Nova se Přemek Forejt stal jedním z porotců kulinářské soutěže MasterChef Česko. V té působí od její třetí řady, kdy společně s Radkem Kašpárkem a Janem Punčochářem vystřídal Marka Raditsche, Marka Fichtnera a Miroslava Kalinu.

O PŘEMKU FOREJTOVI ČTĚTE ZDE>>

Přemek Forejt má dceru Stellu. V listopadu 2020 šéfkuchař odtajnil svou lásku k herečce Evě Burešové. V roce 2022 pár oznámil, že čeká potomka. V srpnu téhož roku se jim narodil syn Tristan.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Pavel Novotný
Pavel Novotný
zobrazit profil Hana Chymčáková
Hana Chymčáková
zobrazit profil Přemek Forejt
Přemek Forejt
zobrazit profil Vladislav Vilímec
Vladislav Vilímec
zobrazit profil Aňa Štaidlová
Aňa Štaidlová
zobrazit profil Petr Vakoč
Petr Vakoč
zobrazit profil Josef Fousek
Josef Fousek
zobrazit profil Jiří  Novotný
Jiří Novotný