Majo Labuda

Majo Labuda

Datum narození: 27. 2. 1974
Místo narození: Bratislava, Československo
Profese: herc
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Slovenský herec Marian Labuda mladší, syn slavného herce Mariána Labudy, si zahrál jak na divadle, tak ve filmu, a to převážně po boku svého otce.

Po absolvování bratislavské konzervatoře Marián Labuda ml., syn v lednu 2018 zesnulého slavného slovenského herce Mariána Labudy, nastoupil do Divadla Andreja Bagara v Nitře, kde hrál a zpíval v muzikálech. Účinkoval mj. také na Nové scéně v Bratislavě.

Na filmovém plátně Marian Labuda mladší, zvaný Majo Labuda, debutoval v tehdy ještě československé komedii režiséra Juraje Herze Sladké starosti (1984), kde se na place potkal se svým otcem, ale též např. s Andrejem Hrycem či Janem Antonínem Duchoslavem.

Jako číšník se Majo Labuda objevil v poetickém komediálním dramatu Zahrada (1995) či coby důstojník kozáků tragikomickém příběhu Král Ubu (1996). V obou zmíněných snímcích hlavní roli skvěle ztvárnil Marián Labuda st.

Hlavní úlohu IT specialisty Milana (jehož zámožného otce ztvárnil opět Marián Labuda st.) Majo Labuda dostal v muzikálové komedii Tak fajn (2012), která svou tématikou připomíná prvotinu Jiřího Vejdělka Účastníci zájezdu (2006).

Herec Majo Labuda zpodobnil zejména epizodní postavy v televizních filmech a seriálech. Jmenujme např. Rádio, Druhý život, Chlapi neplačú, Kolabs, Dovidenia, stará mama! nebo Kosmo.

Po smrti svého slavného otce, velkého slovenského herce Mariána Labudy, který zemřel 5. ledna 2018, se Majo Labuda zavalil prací.

Majo Labuda s manželkou Andreou Labudovou mají syny Patrika a Richarda (narozen 2001), který se vydal ve šlépějích otce a dědečka.

 

Další Herci

zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta
zobrazit profil Aleš Bílík
Aleš Bílík
zobrazit profil Zoran Pingel
Zoran Pingel
zobrazit profil Eva Vidlařová
Eva Vidlařová
zobrazit profil Woody Harrelson
Woody Harrelson
zobrazit profil Adam Vacula
Adam Vacula
zobrazit profil Jamie McShane
Jamie McShane