Romana Žatecká

Romana Žatecká

Datum narození: 12. 9. 1965
Místo narození: Česká Lípa
Profese: politička ČSSD, novinářka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Novinářka a politička Romana Žatecká, která se roku 2014 stala starostkou České Lípy, se rozhodla kandidovat na předsedkyni ČSSD.

Po gymnáziu v rodné České Lípě Romana Žatecká roku 1988 absolvovala Fakultu žurnalistiky na UK v Praze. Kariéru novinářky začala v Zemědělských novinách (nedlouho po Sametové revoluci přejmenovaných na Zemské noviny), kde pracovala deset let.

ROMANA ŽATECKÁ A JEJÍ RIVALOVÉ NA REFLEXU

Posléze Romana Žatecká zhruba čtyři roky působila na Krajském úřadě Ústeckého kraje, nejprve v pozici tisková mluvčí, později i jako vedoucí odboru kanceláře hejtmana. Dále byla mj. šéfredaktorkou ústecké mutace týdeníku Sedmička.

Do ČSSD Romana Žatecká vstoupila roku 2006 a již v komunálních volbách 2010 vedla kandidátku sociálních demokratů v České Lípě. Přestože zde ČSSD zvítězila, křeslo starostky nezískala a strana skončila v opozici.

V následujících krajských volbách Romana Žatecká získala post zastupitelky, který ve volbách 2016 obhájila. To už byla od voleb 2014 starostkou České Lípy.

V únoru 2018 se Romana Žatecká rozhodla kandidovat na předsedkyni ČSSD s tím, že chce ráznou změnu tváří, řízení, komunikace i témat.

O ROMANĚ ŽATECKÉ ČTĚTE ZDE>>

Romana Žatecká je vdaná, ale bezdětná.

 

Další Politici

zobrazit profil Lubomír Franc
Lubomír Franc
zobrazit profil Ondřej Lochman
Ondřej Lochman
zobrazit profil Raúl Castro
Raúl Castro
zobrazit profil Donald Tusk
Donald Tusk
zobrazit profil Ondřej Kovařík
Ondřej Kovařík
zobrazit profil Jitka Volfová
Jitka Volfová
zobrazit profil Pavel Karpíšek
Pavel Karpíšek