Ivan Lupták

Datum narození: 3. 9. 1986
Místo narození: Kladno
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herec Ivan Lupták, který na filmovém plátně debutoval hlavní rolí ve snímku Anglické jahody, se televizním divákům představil jako lékař s ADHD v novácké Ordinaci.

Po studiu výpočetní techniky se zaměřením na podnikatelskou administrativu na 1. KŠPA Ivan Lupták absolvoval obor činoherní herectví na DAMU, kde jeho spolužáky byli mj. Tomáš Klus či Marie Štípková.

IVAN LUPTÁK EXCELOVAL VE HŘE ZABIJÁK JOE

Na jevišti Ivan Lupták kromě studentského Disku hrál v Divadle na Vinohradech, v Divadle Letí, ve Švandově divadle, na Letních shakespearovských slavnostech, dále pak ve Studio Hrdinů nebo v Divadle Na zábradlí.

Již ve druhém ročníku DAMU si Ivana Luptáka vybral režisér Vladimír Drha za hlavního přestavitele svého dramatu Anglické jahody (2008) zasazeného do Československa roku 1968. Dále se objevil s pohádce Micimur (2011) či ve sci-fi komedii Miloslava Šmídmajera Probudím se včera (2012).

Společně s Annou Fialovou Ivan Lupták zpodobnil klíčové postavy snímku Zahradnictví: Nápadník (2017), třetí části trilogie Jana Hřebejka a Petra Jarchovského.

Televizní diváci si Ivana Luptáka mohli všimnout také v epizodních seriálových rolích. Zahrál si v Kriminálce Anděl, ve Vraždách v kruhu, ve Spravedlnosti či v Dámě a Králi. Doktora Vojtěcha Kratochvíla s ADHD, což je hyperaktivita s poruchou pozornosti, dostal v Ordinaci v růžové zahradě TV Nova.

O IVANU LUPTÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Koncem srpna 2020 Ivan Lupták v médiích otevřeně promluvil o své homosexuální orientaci.

 

Články o celebritě

Krásky na premiéře filmu Známí Neznámí: Žhavá Kynychová i sexy andílek Kadeřávková! Krásky na premiéře filmu Známí Neznámí: Žhavá Kynychová i sexy andílek Kadeřávková! O tom, co všechno na nás mohou prozradit mobilní telefony, vypráví snímek Známí Neznámí, jehož premi... číst článek
Ordinace v růžové zahradě 2 se vrací na Novu! Na obrazovkách bude po roce! Ordinace v růžové zahradě 2 se vrací na Novu! Na obrazovkách bude po roce! Nejúspěšnější seriálový projekt televize Nova, Ordinace v růžové zahradě 2, se pouze na tento čtvrte... číst článek
Sexy Anička Slováčková se pochlubila dárkem: Papučí si nikdo nevšiml! Sexy Anička Slováčková se pochlubila dárkem: Papučí si nikdo nevšiml! Zpěvačka a herečka Anna Slováčková (26) rozhodně nepatří mezi celebrity, které by na svém internetov... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Gustav Bubník
Gustav Bubník
zobrazit profil Jakub Žáček
Jakub Žáček
zobrazit profil Zoe Saldaña
Zoe Saldaña
zobrazit profil Barbora Poláková
Barbora Poláková
zobrazit profil Jiří Klem
Jiří Klem
zobrazit profil Tom Holland
Tom Holland