Eliška Kaplicky

Datum narození: 23. 5. 1978
Místo narození: Praha
Profese: filmová producentka, politička za hnutí ANO
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Filmová producentka Eliška Kaplicky, vdova po světoznámém českém architektovi Janu Kaplickém, přivedla na svět jejich dceru Johannu v den smrti manžela.

Vystudovala FAMU v Praze. Po smrti svého manžela Jana Kaplického zdědila značku Future Systems a firmu převedla na nadaci. Eliška Kaplicky, rozená Fuchsová, vzala dílo a odkaz svého muže do vlastních rukou a stala se ředitelka Nadačního fondu Kaplicky Centre.

ELIŠKA KAPLICKY – ROAD MOVIE VIDEO S KRNÁČOVOU

Prvním počinem Elišky Fuchsové jako filmové producentky byl celovečerní dokument režiséra Filipa Remundy  A.B.C.D.T.O.P.O.L. (2002), zachycující spisovatele Jáchyma Topola v letech 1999 až 2002, tedy v době vzniku jeho knihy Noční práce.

S Janem Kalickým natočila roku 2004 životopisný dokument Profil. Poté začali pracovat na filmu Oko nad Prahou o projektu Národní knihovny, který však již společně nedokončili. Eliška Kaplicky ho s režisérkou Olgou Špátovou roku 2010 dodělala a stal se vítězným dokumentem 26. MFF ve Varšavě.

V roce 2014 Eliška Kaplicky vstoupila do politiky. Ve volbách kandidovala jako nestranice za hnutí ANO 2011 do Zastupitelstva Hlavního města Prahy a uspěla.

O ELIŠCE KAPLICKY ČTĚTE ZDE>>

S o 40 let starším světoznámým architektem Janem Kaplickým se poznala na přednášce ve Veletržním paláci. Vzali se 14. října 2007. Jan Kaplický zemřel 14. ledna 2009 v den, kdy mu manželka porodila jejich jediné společné dítě, dceru Johannu.

Na slavnostní předávání Českých lvů 2018 do pražského Rudolfina přišla Eliška Kaplicky po boku nového přítele. Jak Blesk zjistil, jmenuje se Jozef Lucák a stejně jako ona pracuje na pražském magistrátu. Pár se zasnoubil a čeká rodinu. V listopadu 2018 se jim narodila dcera.

 

 

Články o celebritě

Další Ostatní

zobrazit profil Warwick Davis
Warwick Davis
zobrazit profil Olga Dabrowská
Olga Dabrowská
zobrazit profil Jiří Nantl
Jiří Nantl
zobrazit profil Ondřej Profant
Ondřej Profant
zobrazit profil Veronika Lálová
Veronika Lálová
zobrazit profil Marpo (Otakar Petřina)
Marpo (Otakar Petřina)
zobrazit profil Václav Upír Krejčí
Václav Upír Krejčí