Žofie Dařbujánová

Profese: zpěvačka

Související celebrity

Životopis

Žofie Dařbujánová se proslavila se svou kapelou MYDY. Skupina, která do roku 2019 vystupovala pod delším jménem Mydy Rabycad se dočkala úspěchů v Česku i v zahraničí.

Ve třinácti Žofie Dařbujánová dojížděla na hodiny zpěvu do Prahy. V té době už zpívala s královéhradeckým swingovým orchestrem. Její první rolí byla Divá Bára v divadle J. K. Tyla v Plzni, za jejíž ztvárnění se dostala do širší nominace na Cenu Thálie. V Rock Opeře ztvárnila hlavní roli v Romeovi a Julii.

ŽOFIE DAŘBUJÁNOVÁ: JSME VŠUDE

Žofie Dařbujánová, velký pěvecký talent se snadno zapamatovatelným hlasem i vzhledem, se prosadila díky electroswingové kapele Mydy Rabycad, která v Česku prorazila roku 2012. Netrvalo dlouho a získala si své publikum i v zahraničí. V roce 2016 se skupina zúčastnila mj. prestižního festivalu v britském Glastonbury.

Hity Mydy Rabycad se staly skladby Blind či Drowning z alba Let Your Body Move (2013) či Just Dance z desky M.Y.D.Y. (2017). V anketě Žebřík 2018 se Žofie Dařbujánová vyhoupla na druhé místo za vítězkou Annou K., z prvenství se skupina Mydy Rabycad mohla radovat v kategoriích Skupinu a Album roku.

Od roku 2019 pak kapela upravila svůj název. Nově vystupuje pod zkráceným jménem MYDY.

Kromě zpěvu a dalších aktivit se Žofie Dařbujánová objevila i před kamerou. Zahrála si v komediích Maturita (2013) režiséra a scenáristy Tomáše Houšky či v Babovřeskách (2013) Zdeňka Trošky.

Žofie Dařbujánová pochází z rodiny architektů. Starší sestra Žofie Dařbujánové Julia Chochola občas píše texty k písním Mydy Rabycad, především ale působí jako výtvarnice a tatérka. Bratr Matyáš Chochola se věnuje mj. sochařství a výtvarnému umění.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Natálie Grossová
Natálie Grossová
zobrazit profil Věra Vlková
Věra Vlková
zobrazit profil Petr Chovanec
Petr Chovanec
zobrazit profil Kryštof Michal
Kryštof Michal
zobrazit profil Lukáš Adamec
Lukáš Adamec
zobrazit profil Martin Mihalčín
Martin Mihalčín
zobrazit profil Debbi (Deborah Kahl)
Debbi (Deborah Kahl)