Pavel Jasanský

Pavel Jasanský

Datum úmrtí: 15. 3. 2018
Profese: sportovec, mistr světa v praktické střelbě za rok 1999

Související celebrity

Životopis

Sportovec Pavel Jasanský (†49), mistr světa ve střelbě, nechvalně proslul devět let před smrtí, kdy odpálil podomácku vyrobenou trhavinu. Zemřel v březnu 2018.

Poté, co roku 1999 Pavel Jasanský získal v Cebu na Filipínách titul mistra světa v praktické střelbě, začalo to s ním jít z kopce. Údajně nadmíru holdoval alkoholu, nevydařilo se mu manželství a poslední roky měl prý problémy i s bydlením a penězi.

PAVEL JASENSKÝ - VYHOZEN PŘÍTELKYNÍ SPAL V AUTĚ?

Zájem médií a policie Pavel Jasanský vzbudil roku 2009, kdy na louce za Malickou ulicí v plzeňské čtvrti Roudná, kde bydlel, odpálil podomácku vyrobenou trhavinu. Při výbuchu se zranil na pravé noze a levé ruce, kam se mu zapíchaly střepiny z výbušniny.

Mistr světa Pavel Jasanský tak skončil nejen u lékaře, ale i v policejní cele. Strážci zákona u něj doma našli „součástky k výrobě výbušnin a také plastickou hmotu,“ uvedla tehdy Martina Kohoutová ze západočeské policie.

O PAVLOVI JASENSKÉM ČTĚTE ZDE>>

Bezvládné tělo Pavla Jasanského našli místní ve čtvrtek 15. března 2018 na cestě k zahrádkářské kolonii u Příchovic na jižním Plzeňsku. Opodál stálo jeho auto. Mysleli si, že ho někdo zabil a vyhodil z vozu. Někdejší slavný střelec totiž údajně neměl boty a byl zraněn v obličeji.

Policie nařídila soudní pitvu, která ale cizí zavinění vyloučila. „Muž zemřel ze zdravotních příčin,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová. Podle informací Blesku měl Pavel Jasanský zemřít na plicní embolii.

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lukáš Radil
Lukáš Radil
zobrazit profil Vitalij Kličko
Vitalij Kličko
zobrazit profil Patrik Schick
Patrik Schick
zobrazit profil Kateřina Kudějová
Kateřina Kudějová
zobrazit profil Lucie Šafářová
Lucie Šafářová
zobrazit profil Tatiana-Mosio Bongonga
Tatiana-Mosio Bongonga
zobrazit profil Vítězslav Lavička
Vítězslav Lavička
zobrazit profil Simon Nausch
Simon Nausch