Athina Langoska

Athina Langoska

Profese: zpěvačka, vokalistka, textařka, herečka, malířka

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Athina Langoska, matka hudebnice Dannie, na sebe upoutala pozornost v řecké kapele Akropolis. Posléze začala zpívat ve skupině Yandim Band a zazářila v muzikálech.

Athina Langoska (narozena 1963), charismatická zpěvačka, textařka, herečka a malířka s řeckými kořeny, podědila talent po své mamince, která ji od raného dětství vedla k lásce k hudbě. Matka bývala zpěvačkou a učitelkou zpěvu i tance a se svým souborem procestovala Evropu.

ATHINA LANGOSKA CHABĚLA NA DCEŘINĚ SVATBĚ

V mládí se Athina Langoska věnovala řeckému folklóru. Během studií vyhrála několik pěveckých soutěží a začala zpívat s řeckou kapelou Akropolis. Tam si ji vyhlédl Roman Holý se Slávkem Jandou a dostala nabídku zpívat v kapele Yandim Band.

Díky svému sytě zabarvenému hlasu s nádechem orientu se Athina Langoska stala vyhledávanou sólovou zpěvačkou a vokalistkou. Spolupracovala na deskách a koncertních turné mj. Daniela Landy, Kamila Střihavky, Karla Gotta, Hany ZagorovéHeleny Vondráčkové, Daniela Hůlky či Tří sester.

V roce 1993 se Athině Langoska otevřely dveře do světa muzikálu. Začalo to představením Pěna dní v divadle ABC. O rok a půl později získala roli Soulgirl v legendárním představení Jesus Christ Superstar v divadle Spirála. Netrvalo dlouho a v tomto muzikálu zazařila jako představitelka titulní role Máří Magdalény.

Z celé řady dalších představení, kde Athina Langoska hrála, jmenujme např. muzikály Galileo, Cikáni jdou do nebe, Romeo a Julie, Jack Rozparovač, Řek Zorba či Carmen. Objevila se v televizi mj. v seriálu Gympl s (r)učením omezeným a na filmovém plátně v dánsko-českém historickém filmu 1864.

Ve svých volných chvílích Athina Langoska tvoří písničky pro svůj sólový projekt Asteriana.

O ATHINĚ LANGOSKA ČTĚTE ZDE>>

Ve šlépějích zpěvačky, vokalistky, herečky a textařky Athiny Langoska se vydala i její dcera Daniela Langoska, provdaná Daniela Samoura, která vystupuje pod jménem Dannie.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Šárka Hrbáčková
Šárka Hrbáčková
zobrazit profil Marta Kubišová
Marta Kubišová
zobrazit profil Eva Děpoltová
Eva Děpoltová
zobrazit profil Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka
zobrazit profil Susan Boyle
Susan Boyle
zobrazit profil Gyöngyi Bodišová
Gyöngyi Bodišová
zobrazit profil Marek Ztracený
Marek Ztracený