Dannie (Daniela Langoska Samoura)

Datum narození: 6. 9. 1988
Místo narození: Ohrid, Makedonie
Profese: zpěvačka, skladatelka, textařka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka Dannie, jež upoutává svou korpulentní postavou, se jako talentovaná hudebnice prosadila jak v Česku, tak ve světě. Provdala se exotického tanečníka Alberta Samouru.

Zpěvu se Dannie, rodným jménem Daniela Langoska, po svatbě Daniela Samoura, začala věnovat již v dětství. Pochází z hudební rodiny s řeckými a makedonskými kořeny. Její matka Athina Langoska je muzikálová zpěvačka, vokalistka, textařka a herečka.

DANNIE S FIGUROU JAK HALINA PAWLOVSKÁ

Vkus Dannie, která se odmala věnovala tanci a zpívaní řeckého folklóru, formovaly rytmy a harmonie black music, učaroval jí také rap a hip hop, svět graffiti a urban kultury. Láska k malování ji přivedla na uměleckou školu. V té době zpívala se svou první kapelou Soul Discount.

Po úspěchu československého hitu Vaša, který nahrála společně s rapperem Čistychovem, zpěvačkou Tinou a skupinou Orion, se Dannie rozhodla studovat zpěv profesionálně a i bez znalosti not byla přijata na konzervatoř. Během studií založila společně se zpěvákem Andreasem soulovou formaci Sixin.

Spolupracovala na deskách a koncertech českých i zahraničních umělců, jako jsou např. Michal Pavlíček, David Koller, David Bianco, Moja Reč, Colin Vassel, Lucas Skunkwalker, Yarda Helešic. S Benem Cristovao začala moderovat pořad RnB Nite Fever na hip-hopovém Radiu Spin.

Společně s kolegyněmi zpěvačkami Míšou Zemánkovou a Ivou Marešovou nazpívala titulní píseň k seriálu České televize Dobrá čtvrť.

V roce 2011 vydala Dannie své debutové sólové album Colors Of Light, na němž se podílela i autorsky. Poté odjela do Spojených států, kde vystupovala nejen sólově po klubech, ale i s hvězdami (Whitney Houston, Alicia Keys nebo Michael Jackson).

Na jedné z cest do USA se setkala s producentem Peterem Fiderem, s nímž začala pracovat na nové tvorbě. Výsledkem byl singl Volám (2016). Po návratu do Česka se kromě zpěvu Dannie pustila do focení módy pro plnoštíhlé. Fotografem Derekem Hardem byla zařazena do publikace Street Kids, která představila 20 nejvýraznějších osobností české urban scény.

O DANNIE ČTĚTE ZDE>>

Vnadná Dannie se v prosinci 2016 na Staroměstské radnici v Praze tajně provdala za exotického tanečníka Alberta Samouru. Svatba proběhla jen ve čtyřech lidech, ani rodiče o ní neměli tušení. „Albimu šel za svědka můj expřítel a jeho nová partnerka mi ušila svatební šaty,“ prozradila později zpěvačka. I jejich snubní prsteny byly neobvyklé, Dannie navlékla bílý kroužek a Albert černý.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Bára Basiková
Bára Basiková
zobrazit profil Naďa Válová
Naďa Válová
zobrazit profil Kateřina Kněžíková
Kateřina Kněžíková
zobrazit profil Andre Young - Dr. Dre
Andre Young - Dr. Dre
zobrazit profil Céline Dion
Céline Dion