Ivan Dejmal

Ivan Dejmal

Místo narození: Frýdek-Místek
Profese: herec

Související celebrity

Životopis

Herec Ivan Dejmal, který před profesionální kamerou debutoval drobnou rolí ve filmu Anglické jahody, získal Cenu Thálie 2017 pro herce do 33 let.

Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, kde jeho hlavním pedagogem byl Vladimír Čapka, absolvoval roku 2006 rolí Vypravěče ve hře Neile Simona Hodný pan doktor. Poté Ivana Dejmala (narozen 1987) formovali Jaroslava Adamová nebo Michal Pavlata na pražské DAMU.

Už během studia na DAMU Pavel Dejmal hostoval v Národním divadle moravskoslezském Ostrava, ve Švandově divadle na Smíchově, v Divadle Viola, v Komorní scéně Aréna nebo v Těšínském divadle.

V roce 2010 Ivan Dejmal přijal angažmá v Moravském divadle Olomouc, kde působil tři sezóny. Pak zakotvil v Národním divadle moravskoslezském Ostrava, kde ztvárnil řadu výrazných rolí. V březnu 2018 mu byla udělena Cena Thálie 2017 určená pro herce do 33 let.

Na filmovém plátně se Ivan Dejmal poprvé mihl ve válečném snímku Vladimíra Drhy Anglické jahody (2008), dále pak v pohádce Micimutr (2011), v níž si zahrál prince Jiřího. Objevil se také v seriálu Modrý kód.

Ivan Dejmal je mj. vášnivý kuchař, lyrický baryton, mizerný klavírista, flegmatický optimista, chytač ryb, sběrač hub, milovník přírody a zarytý fanoušek hokejových Vítkovic.

 

Další Herci

zobrazit profil Rosalie Malinská
Rosalie Malinská
zobrazit profil Anastasia Hagen
Anastasia Hagen
zobrazit profil Nikki Amuka-Bird
Nikki Amuka-Bird
zobrazit profil Jared  Padalecki
Jared Padalecki
zobrazit profil Sandra Pogodová
Sandra Pogodová
zobrazit profil Svatopluk Matyáš
Svatopluk Matyáš
zobrazit profil Malvína Pachlová
Malvína Pachlová