Miloš Vávra

Miloš Vávra

Datum narození: 16. 10. 1945
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Herec Miloš Vávra, který se stal vyhledávaným dabérem, na sebe upozornil zejména zápornými rolemi. Ztvárnil třeba dealera drog v Ulici nebo kriminálníka v Dámě a Králi.

Miloš Vávra prošel řadou scén. Diváci jej mohli vidět v Městských divadlech pražských, v Divadle U Hasičů, v Činoherním klub, v Národním divadle, v Divadle Na Fidlovačce či na Letních shakespearovských slavnostech.

Na filmovém plátně Miloš Vávra debutoval rolí vojáka v dramatu Karla Kachyni Noc nevěsty (1967). Zahrál si sovětského vojáka v Třiceti případech majora Zemana, inspektora Thomase Byrnesyho v Dobrodružství kriminalistiky, dealera drog Zdeňka Morávka v Ulici či velitele Ptáka v Četnických humoreskách.

Několik z řady rolí, které Miloš Vávra zpodobnil, dostal od režiséra a scenáristy Jaroslava Soukupa. Bylo to v jeho snímcích Láska z pasáže, Pěsti ve tmě, Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu nebo Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje.

Jednu z výrazných postav Miloš Vávra ztvárnil v seriálu Dáma a Král. Šlo o roli kriminálníka Zdeňka Hory, jehož vnučka v podání Anny Linhartové, k níž si snaží najít cestu, je dcerou hlavního hrdiny, zaměstnance advokátní kanceláře a zloděje století Prokopa Krále alias Matěje Hádka.

Kromě herectví se Miloš Vávra věnuje dabingu. Na svém kontě má neuvěřitelných několik tisíc postav. Jeho hlasem promluvila i řada hvězd filmového nebe, jako jsou např. Robert De Niro, Kabir Bedi nebo Jean Reno.

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Kaitlyn Dever
Kaitlyn Dever
zobrazit profil Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
zobrazit profil Eva Josefíková
Eva Josefíková
zobrazit profil Monika Horváthová
Monika Horváthová
zobrazit profil Kristýna Leichtová
Kristýna Leichtová
zobrazit profil Tomáš Karger
Tomáš Karger
zobrazit profil Simona Vrbická Koptová
Simona Vrbická Koptová
zobrazit profil Robert Jašków
Robert Jašków