Filip Tůma

Filip Tůma

Datum narození: 17. 2. 1979
Místo narození: Bratislava, Československo
Profese: herec, operní pěvec
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Slovenský herec a pěvec Filip Tůma se prosadil jak svým barytonem, tak v činohře a před kamerou. V Česku je znám zejména díky vztahu se zpěvačkou Nelou Pociskovou.

Po herectví na bratislavské konzervatoři Filip Tůma vystudoval operní zpěv na VŠMU. Posléze se stal sólistou opery Slovenského národního divadla v Bratislavě, kde ztvárnil řadu rolí v činohře. Jeho baryton zněl též v divadle v Košicích. Zahrál si také v Česku, a to v Moravském divadle v Olomouci.

Na televizní obrazovce se Filip Tůma poprvé objevil v šesti letech, v dětské relaci Abeceda Harvepína. Zkušenosti před kamerou získal v sitcomu Duch rodiny Pačmagovcov a ve filmu Prekliaty služobník lásky. Do povědomí širší divácké veřejnosti se dostal díky rolím v seriálech Panelák a Búrlivé víno.

Partnerkou Filipa Tůmy je slovenská zpěvačka a muzikálová herečka Nela Pocisková, která české publikum upoutala v muzikálech Robin Hood a Osmý světadíl. Páru se roku 2016 narodil syn Hektor a o dva roky později dcera Liana. Tu Nela Pocisková přivedla na svět v autě kamarádky.

 

Další Herci

zobrazit profil Vladislav Rousek
Vladislav Rousek
zobrazit profil Veronika Kánská
Veronika Kánská
zobrazit profil Kevin Spacey
Kevin Spacey
zobrazit profil Kristína Greppelová
Kristína Greppelová
zobrazit profil Alena Mudrová
Alena Mudrová
zobrazit profil Anette Nesvadbová
Anette Nesvadbová
zobrazit profil Martina Zábranská
Martina Zábranská
zobrazit profil Jiří Michný
Jiří Michný