Michal Hruška

Datum narození: 22. 9. 1988
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herec Michal Hruška na sebe upozornil jednou z hlavních rolí v komedii Panic je nanic. Jeho studentský film Benny byl nominován na Českého lva.

Vydal se ve šlépějích rodičů, takže se přihlásil na obor herectví Pražské konzervatoře. Matka Michala Michala Kateřina Seidlová je herečka, otec Libor Hruška se věnuje především dabingu a také jeho režii.

MICHAL HRUŠKA – LÍBAČKA S LINHARTOVOU

Milovnici divadla si mohli Michala Hrušky všimnout mj. v Divadelní společnosti Háta, v Komorní činohře, v Městských divadlech pražských nebo v A studiu Rubín. 

Objevil se v řadě seriálů, jako např. 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem, Kriminálka Anděl, Sanitka 2, Vyprávěj, Helena. Na filmovém plátně Michal Hruška debutoval hned jednou z hlavních rolí, postavou Jirky Nohejla, v komedii Panic je nanic (2006). Zaujal i jako naháč v reklamě na Kofolu.

Menší úlohy Michal Hruška ztvárnil ve filmech Vy nám taky, šéfe! (2008), Probudím se včera (2012), Přijde letos Ježíšek? (2013) nebo Intimity (2014). Cizí mu není ani dabing. Svůj hlas opakovaně propůjčil třeba americkému herci, hudebníkovi a tanečníkovi Zacu Efronovi.

Za natočení krátkého filmu Benny (2016) byl Michal Hruška v rámci Českého lva nominován na Cenu Magnesia za nejlepší studentský film.

O MICHALU HRUŠKOVI ČTĚTE ZDE>>

Kromě rodičů Michala Hrušky se v branži uplatnili i jeho další příbuzní - herec strýc Zdeněk Hruška mladší a režisér českého znění Zdeněk Hruška starší.

 

Další Herci

zobrazit profil Isa Briones
Isa Briones
zobrazit profil Michaela Pecháčková
Michaela Pecháčková
zobrazit profil Penn Badgley
Penn Badgley
zobrazit profil Alain Delon
Alain Delon
zobrazit profil Shameik Moore
Shameik Moore
zobrazit profil Svatopluk Matyáš
Svatopluk Matyáš
zobrazit profil Henrieta Hornáčková herečka
Henrieta Hornáčková herečka
zobrazit profil Colin Woodell
Colin Woodell