Peter Pecha

Datum narození: 10. 6. 1989
Profese: zpěvák, muzikálový herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Peter Pecha, známý třeba z Mamma Mia!, zabodoval jako Rocky ve stejnojmenném muzikálu a za svůj výkon si odnesl Cenu Thálie 2017.

Zpívat a předvádět se Petera Pechu bavilo již od dětství. Už ve třech letech si podle svých slov před potravinami vyzpíval svůj první honorář - kinder vajíčko. V sedmi se pustil do studia hry na kytaru. Časem ale zjistil, že za mikrofonem se cítím líp, a začal chodit na soukromé hodiny zpěvu.

PETER PECHA - ZÁSNUBY NA ŠTĚDRÝ DEN

Netrvalo dlouho a Peter Pecha si založil vlastní kapelu. První úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat, třeba vítězství na Evropském festivalu Golden Court Shoe. Ještě na gymnáziu v česko-slovenské televizní show Elán je Elán skončil na čtvrtém místě.

Na VŠMU Peter Pecha vyzkoušel loutkářinu, čehož po roce nechal a začal studovat muzikálové herectví na JAMU v Brně. Roku 2013 přesídlil do Prahy, kde se uplatnil v řadě divadel, jmenujme např. Divadlo Hybernia, Divadlo Semafor, Divadlo Broadway, Kongresové centrum, Hudební divadlo Karlín, Divadlo Na Prádle.

V Kongresovém centru měl v březnu 2017 premiéru muzikál Rocky, v němž Peter Pecha dostal hlavní roli. Za svůj výkon získal Cenu Thálie 2017 v kategorii Muzikál - opereta. Další postavy ztvárnili mj. Hana Holišová, Milan Šteindler, Markéta Procházková, Roman Vojtek nebo Michaela Nosková.

O PETERU PECHOVI ČTĚTE ZDE>>

Po několikaletém vztahu se Peter Pecha v prosinci 2017 zasnoubil s půvabnou zpěvačkou Kateřinou Sedlákovou. Začátkem září 2019 se vzali.

 

Články o celebritě

Zemřel herec Burt Young (†83): Švagr Rockyho „Paulie“! Navštívil i Prahu Zemřel herec Burt Young (†83): Švagr Rockyho „Paulie“! Navštívil i Prahu Milovníci filmové série Rocky, máme pro vás tuze smutnou zprávu. Ve věku 83 let zemřel herec Burt Yo... číst článek
Kateřina Pechová odhalila v plavkách tělo: Konečně normální ženská, jásají fanoušci Kateřina Pechová odhalila v plavkách tělo: Konečně normální ženská, jásají fanoušci Je to holka „krev a mlíko“ a rozhodně se za svou postavu s pořádnými křivkami nestydí! Řeč je o kudr... číst článek
Premiéra Mission: Impossible – Slavné páry, intriky a elixír mládí! Premiéra Mission: Impossible – Slavné páry, intriky a elixír mládí! Do kin přichází nový díl slavného akčního filmu s Tomem Cruisem (61) v hlavní roli – Mission: Imposs... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Helena Zeťová
Helena Zeťová
zobrazit profil Tereza Mátlová
Tereza Mátlová
zobrazit profil Nela Pocisková
Nela Pocisková
zobrazit profil Lucie Vondráčková
Lucie Vondráčková
zobrazit profil Josef Vágner
Josef Vágner
zobrazit profil Eva Děpoltová
Eva Děpoltová
zobrazit profil Alicia Keys
Alicia Keys
zobrazit profil Dara Rolins
Dara Rolins