Avicii (Tim Bergling)

Datum narození: 8. 9. 1989
Přezdívka: Tim Berg
Místo narození: 20. 4. 2018
Profese: DJ, remixer, hudební producent
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

DJ, remixer a hudební producent Avicii, jehož song Sunshine byl nominovaný na cenu Grammy za nejlepší taneční skladbu, zemřel vlastní rukou 20. dubna 2018 v ománském Maskatu.

Švéd Tim Bergling, známý jako Avicii nebo též Tim Berg, se v hudebním průmyslu prosadil již v 18 letech - kompilací remixu titulního motivu videohry Lazy Jones. To vedlo k vydání jeho první nahrávky Lazy Lace. Aviciiho debutový singl Seek Bromance se v řadě zemí dlouhou dobu držel v Top 20.

AVICII SNÍDÁVAL BLOODY MARY

Společně s Davidem Guettou vydal skladku Sunshine (2011), která získala nominaci na cenu Grammy jako nejlepší taneční song roku. V září 2013 Aviciimu vyšlo první studiové album True. Následovaly desky True (Avicii by Avicii) (2014), Stories (2015) a Avīci (01) (2017).

V roce 2011 se Avicii umístil na šesté příčce žebříčku Top 100 dýdžejů, který vyhlašuje časopis DJ Mag. Od té doby se držel na předních místech žebříčku tohoto prestižního magazínu.

O AVICIIM ČTĚTE ZDE>>

Partnerkou osmadvacitiletého Aviciiho byla česká modelka Tereza Kačerová. Společně vychovávali jejího syna Luka a chtěli další dítě.

20. dubna 2018 byl Avicii nalezen mrtvý v hotelu v ománském Maskatu, kde trávil dovolenou. Podle prohlášení rodiny slavný hudebník a světoznámý DJ spáchal sebevraždu. 

 

Články o celebritě

Necudná »vdova« po Aviciim (†28) Kačerová: Norské koupání v rouše Evině! Necudná »vdova« po Aviciim (†28) Kačerová: Norské koupání v rouše Evině! Vždy milovala nahotu a zveřejňování odvážných fotek, tak proč by s tím teď přestávala? Modelka Terez... číst článek
Nahotu milující „vdova" po DJ Aviciim Kačerová se přestěhovala do Prahy! Nahotu milující „vdova" po DJ Aviciim Kačerová se přestěhovala do Prahy! Půvabná modelka Tereza Kačerová (27), kterou „proslavil“ tajný vztah s DJem Aviciim (†28) a následně... číst článek
Halloweenské kostýmy hvězd vás dostanou: Zbitá Peštová, zombie Kraus a hrášek Jasmina! Halloweenské kostýmy hvězd vás dostanou: Zbitá Peštová, zombie Kraus a hrášek Jasmina! 31. října, tedy svátek mrtvých zvaný Halloween, se dostal ze zahraničí až do našich končin, kde pohl... číst článek

Další Hudebníci

zobrazit profil Vlasta Redl
Vlasta Redl
zobrazit profil Jaroslav Petrásek
Jaroslav Petrásek
zobrazit profil Ricky Martin
Ricky Martin
zobrazit profil Marián Čurko
Marián Čurko
zobrazit profil Marián Varga
Marián Varga
zobrazit profil Robert Burian
Robert Burian
zobrazit profil Martin Rausch
Martin Rausch