Pavel Pergl

Datum narození: 14. 11. 1977
Datum úmrtí: 1. 5. 2018
Místo narození: Praha
Váha: 81 kg
Výška: 187 cm
Profese: bývalý fotbalový obránce, fitness trenér
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Někdejší fotbalový obránce Pavel Pergl, který se Spartou získal dva mistrovské tituly, se na 1. máje 2018 večer v německém Magdeburgu oběsil. Bylo mu 40 let.

S fotbalem Pavel Pergl začínal v šesti letech v klubu ČKD Kompresory. O čtyři roky později se přesunul do Sparty. Dospělou kariéru odstartoval v Děčíně, odkud se přes Blšany dostal až do Drnovic, kde začal sbírat první prvoligové ostruhy.

PAVEL PERGL - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

V sezoně 2002/2003 Pavel Pergl oblékal dres Příbrami, odkud se vrátil do Sparty a napsal nejúspěšnější etapu své kariéry. V letenském klubu stihl celkem 68 startů, vstřelil tři branky. V letech 2003 a 2005 se Spartou slavil mistrovský titul.

V roce 2006 Pavel Pergl odešel na první zahraniční štaci do Drážďan, následně oblékal dres anglického Prestonu, Larnaky, Hapoelu Beer Ševa, Hapoelu Ramat Gan, Bellinzony a Vaduzu. Vrcholovou kariéru končil roku 2015 ve švýcarském klubu FC Locarno. Udělal si fitness kurz a chtěl se i nadále věnovat fotbalu.

O PAVLU PERGLOVI ČTĚTE ZDE>>

S přítelkyní měl Pavel Pergl dceru (narozena 2017).

Pavel Pergl se na 1. máje 2018 večer oběsil v německém Magdeburgu. Dohnaly jej k tomu zřejmě spory s přítelkyní, s níž v Německu žil.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Martin Škrtel
Martin Škrtel
zobrazit profil Ondřej Pažout
Ondřej Pažout
zobrazit profil Michal Kadlec
Michal Kadlec
zobrazit profil Mark Cavendish
Mark Cavendish
zobrazit profil Ota Zaremba
Ota Zaremba
zobrazit profil Tomáš Staněk
Tomáš Staněk
zobrazit profil Jakub Voráček
Jakub Voráček
zobrazit profil Tomáš  Kraus
Tomáš Kraus