Libor Šulák

Datum narození: 4. 3. 1994
Místo narození: Pelhřimov
Váha: 94 kg
Výška: 188 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce Libor Šulák zazářil v Česku i v zámoří. Tam jak v národní lize v Detroit Red Wings, tak v americké lize v Grand Rapids Griffins.

Na počátku hokejové kariéry Libora Šuláka byl starší dorost Havlíčkova Brodu. V extralize debutoval v sezoně 2013/2014 s chomutovskými Piráty. V následujícím ročníku zabodoval u Orlů Znojmo a byl jmenován nováčkem ligy.

LIBOR ŠULÁK ZE ČTYŘ LAS ZVOLIL DETROIT

V dubnu 2017 Libor Šulák podepsal kontrakt s finským klubem Lahti Pelicans, avšak dostal nabídku, která se neodmítá - z Detroite Red Wings. V NHL zazářil v červenci 2017. V březnu 2018 se stal bekem Grand Rapids Griffins (AHL).

Šulák debutoval na MS juniorů

Česko Libor Šulák poprvé reprezentoval v roce 2012 na MS juniorů. Na MS 2017 skočil s českým nároďákem na 7. místě, stejně jako na MS 2018 v Dánsku a na MS 2021 v Lotyšsku.

V roce 2022 byl Libor Šulák coby obránce ruského Vladivostoku nominován do české hokejové reprezentace na ZOH v Pekingu, kde národní tým vypadl v osmifinále.

O LIBORU ŠULÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2018 se Libor Šulák oženil s Martinou Malouškovou.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Hašek vzkazuje svazu: Řekněte, proč jste zakázali hráčům z KHL nároďák! Hašek vzkazuje svazu: Řekněte, proč jste zakázali hráčům z KHL nároďák! CELÉ ZNĚNÍ DOPISU | Vysvětlete veřejně, proč jste zakázali hráčům z KHL reprezentovat! Takový požada... číst článek
Zámorský o Plzni: Náhrada za Čerešňáka? Z prognóz jsem vyrostl Zámorský o Plzni: Náhrada za Čerešňáka? Z prognóz jsem vyrostl Návrat k přirozenosti. Ve švédském Örebro plnil Petr Zámorský (29) roli defenzivního beka, s minimál... číst článek
Čtvrtfinále MS v hokeji: 9 let čekání na placku stačilo... Teď jsme na řadě my! Čtvrtfinále MS v hokeji: 9 let čekání na placku stačilo... Teď jsme na řadě my! Dvakrát se na mistrovství světa ve čtvrtfinále potkali Češi a Finové, dvakrát slavil národní tým pos... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil František Kaberle
František Kaberle
zobrazit profil Isa Briones
Isa Briones
zobrazit profil Pavel Trávníček
Pavel Trávníček
zobrazit profil Ryan Hollweg
Ryan Hollweg
zobrazit profil Viktor Sodoma
Viktor Sodoma
zobrazit profil Martin Nešpor
Martin Nešpor
zobrazit profil Radek Kašpárek
Radek Kašpárek
zobrazit profil Václav Láska
Václav Láska