David Musil

Datum narození: 9. 4. 1993
Místo narození: Calgary, Kanada
Váha: 94 kg
Výška: 192 cm
Profese: hokejový obránce
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Hokejový obránce David Musil, syn bývalého hokejisty Františka Musila a tenistky Andrey Holíkové, po letech v zámoří debutoval v národním týmu na MS v Dánsku.

V první české hokejové lize David Musil hrál v sezoně 2008/2009, a to za HC Duklu Jihlava. Následující čtyři ročníky bránil za Vancouver Giants. Poté se přes působení v týmech Edmonton Oil, Oklahoma City Barons (AHL) a Bakersfield Condors propracoval do NHL - v barvách Edmonton Oilers.

DAVID MUSIL - S BRATREM POPRVÉ ZA ČECHY

Musil pochází ze sportovní rodiny

V zámoří si David Musil zahrál v americké lize dále také za Bakersfield Condors a Tucson Roadrunners. V Česku začal opět bruslit v sezoně 2017/2018, a to za HC Oceláři Třinec. Svůj debut v národním týmu si díky volbě trenéra Josefa Jandače odbyl na MS v Dánsku 2018. Nominace se dočkal i na MS na Slovensku 2019, kde Češi obsadili čtvrtou příčku. O tři se zhoršili v roce 2021 v Lotyšsku.

David Musil byl coby obránce extraligového Třince nominován do české hokejové reprezentace na ZOH 2022 v Pekingu, kde národní tým vypadl v osmifinále.

O DAVIDU MUSILOVI ČTĚTE ZDE>>

Česko-kanadský profesionální hráč David Musil pochází ze sportovní rodiny. Hokejistou a trenérem byl jeho otec František Musil, strýc Bobby Holík a děd Jaroslav Holík. Matka Andrea Holíková hrála tenis. V roce 1985 se s československým týmem stala vítězkou Fed Cupu. Jeho mladší bratr Adam je hokejovým útočníkem.

O ZOH V PEKINGU ČTĚTE ZDE>>

 

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lenka Antošová
Lenka Antošová
zobrazit profil Jiří Skalák
Jiří Skalák
zobrazit profil Roman Kreuziger
Roman Kreuziger
zobrazit profil Peter Sagan
Peter Sagan
zobrazit profil Jiří Raška
Jiří Raška
zobrazit profil Nathan Christián  Dzaba
Nathan Christián Dzaba
zobrazit profil Ladislav Vízek
Ladislav Vízek
zobrazit profil Martin Jakš
Martin Jakš