Petra Vajdová

Datum narození: 29. 4. 1985
Místo narození: Martin, Československo
Profese: herečka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Slovenská herečka Petra Vajdová, které si čeští diváci mohli všimnout ve filmu Jak jsme hráli čáru, na sebe upoutala pozornost zejména řízením v opilosti.

Již při studiu bratislavské konzervatoře, kde jejími profesory byli Zuzana Kronerová a Martin Huba, Petra Vajdová hostovala ve Slovenském národním divadle, jehož členkou se stala roku 2012. V Česku si zahrála v HaDivadle v Brně, kde sezonu hostovala.

PETRA VAJDOVÁ NADÝCHALA 2,4 PROMILE

Na filmovém plátně se Petra Vajdová poprvé objevila v tragikomedii Poločas rozpadu (2007), kde hrála mj. Klára Pollertová Trojanová, Iva Janžurová, Táňa Pauhofová či Diana Mórová. Čeští diváci si půvabné Slovenky mohli všimnout v roli tělocvikářky ve snímku Juraje Nvoty Jak jsme hráli čáru (2014).

Na rodném Slovensku Petra Vajdová účinkovala v řadě seriálu, jako jsou např. Ordinácia v ružovej záhrade, Nesmrteľní, Búrlivé víno, Chlapi neplačú, 1890 či Detektiv Dušo. Její hlas je tam dobře znám z rozhlasu a z dabingu.

O PETŘE VAJDOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Spekulovalo se o tom, že Petra Vajdová chodila s kolegou Kamilem Mikulčíkem, ale ani jeden z nich to nikdy nepotvrdil. V srpnu 2017, kdy byla policií načapána při řízení pod vlivem alkoholu, média psala, že „propadla kouzlu slovinského režiséra Diega de Breaue“.

Portál Fakt24.sk v květnu 2018 informoval, že Petra Vajdová podstoupila protialkoholní léčení. „Je v nemocnici Philippa Pinela v Pezinku. Šla tam dobrovolně, aby se zbavila problémů, které jí v poslední době způsobil alkohol,“ prozradil zdroj z hereččina okolí.

 

Články o celebritě

Zachráněná alkoholička z Ordinace Vajdová: Životní šance, která se neodmítá! Zachráněná alkoholička z Ordinace Vajdová: Životní šance, která se neodmítá! Jak se zdá, bývalá problémová hvězdička Petra Vajdová (34), hvězda slovenského seriálu Panelák, se p... číst článek
Hvězda Ordinace Vajdová po opilecké nehodě svého manžela: Můžete mi ho závidět! Hvězda Ordinace Vajdová po opilecké nehodě svého manžela: Můžete mi ho závidět! I když se stále ještě nedostal ze své alkoholové závislosti a pod vlivem spáchal další trestný čin, ... číst článek
Polepšená alkoholička Vajdová z Ordinace: Ze syna herec rozhodně nebude! Polepšená alkoholička Vajdová z Ordinace: Ze syna herec rozhodně nebude! Herečka ze slovenské Ordinace Petra Vajdová (34), která se neslavně zapsala do paměti nejenom sloven... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Ladislav Chudík
Ladislav Chudík
zobrazit profil Felicity Huffman
Felicity Huffman
zobrazit profil Claudia Zounarová
Claudia Zounarová
zobrazit profil Lenka Kořínková
Lenka Kořínková
zobrazit profil Sophie Turner
Sophie Turner
zobrazit profil Jan Antonín Duchoslav
Jan Antonín Duchoslav
zobrazit profil Nikol Kouklová
Nikol Kouklová
zobrazit profil Eva Elsnerová
Eva Elsnerová