Harvey Weinstein producent

Datum narození: 19. 3. 1952
Místo narození: Flushing, New York, USA
Profese: filmový producent
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Filmový producent Harvey Weinstein, který s bratrem založil společnost, jež produkovala třeba snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí, byl v květnu 2018 obviněn ze znásilnění.

Američan Harvey Weinstein byl kvůli sexuálním deliktům vyhozen z vlastní filmové společnosti, kterou založil se svým o dva roky mladším bratrem Bobem, a jeho manželka prohlásila, že se s ním nechá rozvést.

HARVEY WEINSTEIN NA KLINICE V ARIZONĚ

Magnát Harvey Weinstein se koncem května 2018 sám dostavil na služebnu policie na Manhattanu, aby si vyslechl obvinění ze znásilnění a dalších sexuálních zločinů, jichž se dle tamních kriminalistů dopustil na dvou ženách. Podle amerických médií mu hrozí až 25 let vězení.

Na chování vlivného hollywoodského filmového producenta si stěžovaly desítky žen, které jej vinily z osahávání a urážlivých výroků, ale i z omezování osobní svobody a znásilnění. Mezi údajnými oběťmi jsou i známé hvězdy, jako např. Salma Hayek či Gwyneth Paltrow.

Absolvent University at Buffalo Harvey Weinstein má na svém kontě řadu slavných filmů. Jmenujme Pan a Paní Bridgeovi s Paulem Newmanem, který byl nominován na Oscara, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Sex, lži a video něbo Zamilovaný Shakespeare. Ten byl ověnčen hned sedmi Oscary, např. za nejlepší film. 

Producent Harvey Weinstein je držitelem mnoha ocenění, mj. ceny Britské akademie filmového a televizního umění (1999), Oscara (1999). Dále se stal rytířem Čestné legie nebo komandérem Řádu britského impéria.

O HARVEYOVI WEINSTEINOVI ČTĚTE ZDE>>

Filmař Harvey Weinstein byl v letech 1987 až 2004 ženatý s Eve Chilton Weinstein, s níž má tři děti: Lily Weinstein, Emma Weinstein, Ruth Weinstein. Roku 2007 se oženil s víc než o 20 let mladší módní návrhářkou, herečkou a modelkou Georginou Chapman, která mu porodily dcery Emmu Weinstein a Ruth Weinstein.

 

 

Články o celebritě

Pikantní vzpomínky hříšné hvězdy Dynastie: Závist, lásky i ponížení! A okouzlení Clintonem Pikantní vzpomínky hříšné hvězdy Dynastie: Závist, lásky i ponížení! A okouzlení Clintonem Tento týden baví herečka Joan Collinsová (88), co se proslavila rolí zákeřné Alexis v nekonečném ser... číst článek
Rozzuřený Cruise vrací všechny Zlaté Glóby! Je za tím rasismus a korupce Rozzuřený Cruise vrací všechny Zlaté Glóby! Je za tím rasismus a korupce Herec Tom Cruise (58), jeden z nejslavnějších příznivců scientologické církve, se odhodlal k razantn... číst článek
Šokující výpověď zdrcené herečky: James Franco je král sexuálních predátorů! Šokující výpověď zdrcené herečky: James Franco je král sexuálních predátorů! Hollywoodský fešák James Franco (42) se musí aktuálně vypořádávat s něčím mnohem nepříjemnějším nežl... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil Dan Svátek
Dan Svátek
zobrazit profil Petr Jarchovský
Petr Jarchovský
zobrazit profil Nataša Slavíková
Nataša Slavíková
zobrazit profil Tomáš Pavlíček
Tomáš Pavlíček
zobrazit profil Juraj Jakubisko
Juraj Jakubisko
zobrazit profil Jiří Vejdělek
Jiří Vejdělek