Tereza H.

Datum narození: 5. 5. 1996
Místo narození: Uherské Hradiště
Znamení: Býk

Životopis

Půvabná Češka Tereza H. v Pákistánu čelila obvinění z pašování heroinu. Soud jí nakonec obvinění zprostil. Ve vězení strávila několik let.

Po základní škole začala Tereza H. studovat gymnázium, které nedokončila. Předtím, než byla 10. ledna 2018 na letišti v Pákistánu zadržena, se živila jako modelka.

TEREZA HLŮŠKOVÁ - JAKOU PŘIZNALA CHYBU?

Tereze Hlůškové hrozily tvrdé tresty

Kvůli vzneseným obviněním Tereze hrozily tvrdé tresty. Soud první instance ji dokonce poslal na takřka devět let za mříže. Rozsudek se dívce podařilo nakonec zvrátit, soudy ji ovšem zprostily obžaloby teprve v roce 2021, i přes svou nevinu tak ve vězení strávila několik let.

Blesku se podařilo Terezu H. kontaktovat prostřednictvím advokáta Gull Hassana Khana, který se s ní měl možnost několikrát setkat, když čekala na slyšení před soudem. Právník jí předal otázky, na které slíbila odpovědět (CO TEREZA H. NAPSALA NAJDETE ZDE>>).

Blonďata kráska Tereza H., alespoň jak předvedla pro tamní média, svou nezáviděníhodnou situaci a nijak příznivé podmínky v žaláři i po několika měsících za mřížemi zvládala obstojně. Předvedla to na záběrech pákistánské televize, která ji mnohokrát natočila, když se při příchodu k soudu dokonce usmívala. Dokázala se i pořádně vyfiknout (POSUĎTE SAMI - FOTO ZDE).

Terezin návrat do Čech byl v ohrožení

5. května 2018, tedy v den jejích 22. narozenin, měla Tereza H. za sebou již 116 dní v pákistánské base. Bezpochyby to byly její nejsmutnější narozeniny - světlo na konci tunelu žádné, průtahy, absence předvolaných svědků, soudní řízení v Lahúru opět odloženo.

V březnu 2019 si Tereza H. vyslechla přísný trest: osm let a osm měsíců za mřížemi, proti němuž se odvolala. V dubnu 2019 jí ho generální ministr Panžábu snížil o dva měsíce

Vše se pro Terezu H. změnilo na začátku listopadu 2021. Soud vyšší instance totiž vyslyšel její odvolání a předchozí rozhodnutí zrušil. Tereza je tak podle pákistánských úřadů nevinná. Na svobodu ovšem musela bezmála čtyři roky čekat.

V dubnu 2022 však přišla zpráva o tom, že Terezin sen o cestě domů opět zkrachoval. Celníci totiž napadli soudní rozhodnutí o tom, že může opustit zemi. Vidle jí do toho hodil i soudce: jednání se nemůže konat, protože si vzal volno. Záhy ale zasáhl Nejvyšší soud, který odvolání celníků zamítl.

Podle informací Blesku z června 2022 je Tereza H. definitivně nevinná.

 

Články o celebritě

Tereza (25) se po čtyřech letech setkala se svým otcem: Dojemné shledání na letišti! Tereza (25) se po čtyřech letech setkala se svým otcem: Dojemné shledání na letišti! Nečekaná návštěva dorazila v úterý dopoledne za Terezou H. do pákistánského Islámábádu. Za pětadvace... číst článek
Češka se postavila před soud v Islámábádu: Nová naděje pro Terezu H. Češka se postavila před soud v Islámábádu: Nová naděje pro Terezu H. Že by se konečně na Terezu H. (25) usmálo štěstí? Češka se objevila ve čtvrtek u Vrchního soudu v Is... číst článek
Tereza H. chtěla odjet z Pákistánu: Z letiště ji prý deportovali! Tereza H. chtěla odjet z Pákistánu: Z letiště ji prý deportovali! Češka Tereza H. (25), kterou soud v listopadu po letech strávených ve vězení zprostil obvinění z paš... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Alexander Rezeš
Alexander Rezeš
zobrazit profil Václav Král
Václav Král
zobrazit profil Ivo Pejčoch
Ivo Pejčoch
zobrazit profil Jiří Kolbaba
Jiří Kolbaba
zobrazit profil Michael Kratochvíl
Michael Kratochvíl
zobrazit profil Tomáš Svoboda
Tomáš Svoboda