Martin Kocián

Datum narození: 6. 10. 1976
Přezdívka: MC Noggin, Koci
Místo narození: Most
Profese: zpěvák, rapper, DJ, textař, moderátor
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zpěvák rapper a DJ Martin Kocián, přezdívaný Koci, se proslavil s popovou kapelou Lunetic. Když byla skupina na vrcholu neunesl slávu a uchýlil se k drogám.

Po základní škole se Martin Kocián vyučil truhlářem. V sedmnácti začal vystupovat jako DJ po diskotékách. V devatenácti utekl z domova, seznámil se s Alešem Lehkým, s nímž roku 1995 založil skupinu Lunetic. Václav Jelínek a David Škach se k nim přidali ještě téhož roku.

MARTIN KOCIÁN O DROGÁCH

Na nejvyšší příčky hitparád kapelu Lunetic vynesl hit Máma, který mezi dospívající mládeží spustil šílenství. Se skladbami Máma, Chtěl bych tě líbat nebo Cik-Cak Lunetic plnil jeden koncertní sál za druhým. Když se skupina dostala na vrchol, neunesl slávu a začal experimentovat s drogami.

V roce 2002 Martin Kocián, přezdívaný Koci, Lunetic opustil a s Markétou Pokornou založil skupinu 2M. Kapela vydala jedno album a rozpadla se. Poté vystupoval opět jako DJ a později začal pod přezdívkou MC Noggin rappovat a připravoval sólovou desku, z níž nakonec sešlo.

V roce 2003 byla jeho sestra nalezena mrtvá na Kanárských ostrovech a Martin Kocián ze žalu znovu sáhl po drogách, a proto se v roce 2005 rozhodl odjet do Irska, kde rok dělal číšníka. V roce 2008 si s kamarádem otevřel v Praze Tobacco bar, kde začal pracovat jako barman.

Spolupracoval s rapperem Jakubem Mohamedem Alim na písni Bajka o Rusech a lidech, která vyšla na desce Alimania. Krátce moderoval hitparádu Eso na TV Nova. V roce 2008 se Martin Kocián vrátil s Luneticem na pódia. V roce 2011 začal s Petrem Zvěřinou vystupovat s tzv. Retropárty a vydali desku.

O MARTINU KOCIÁNOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2010 se Martinu Kociánovi narodila dcera Vanessa. V roce 2018 se zasnoubil s přítelkyní Kateřinou, kterou v březnu 2017 zmlátil a zlomil jí nos, žebra a způsobil jí podlitiny na obličeji.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Radek Banga
Radek Banga
zobrazit profil Karel Holas
Karel Holas
zobrazit profil Calin (Călin Panfili)
Calin (Călin Panfili)
zobrazit profil Tupac Shakur
Tupac Shakur
zobrazit profil Martina Bárta
Martina Bárta
zobrazit profil Amelie Siba
Amelie Siba
zobrazit profil Daniel Čech
Daniel Čech
zobrazit profil Tomáš Krulich
Tomáš Krulich