David Škach

Datum narození: 28. 7. 1976
Místo narození: Most
Profese: zpěvák, textař, DJ
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Zpěvák, textař a DJ David Škach se proslavil především svým působením v popové kapele Lunetic, která zejména pubertální dívky pobláznila v 90. letech 20. století.

Po základní škole se David Škach vyučil zámečníkem a pracoval jako opravář. Jenže tanec a zpěv jej zajímaly víc, tak s kamarádem Václavem Jelínkem a ještě s Martinem Kociánem a Alešem Lehkým založili roku 1995 skupinu Lunetic, jednu z prvních úspěšných českých chlapeckých kapel.

DAVID ŠKACH - S KÝM PRÝ SPAL?

David Škach se stal jejím hlavním textařem. Na vrchol hitparád Lunetic dostal hit Máma. Poté se David Škach podepsal pod skladby Chtěl bych tě líbat či Dotyky, které spolu s dalšími songy vyprodaly kdejaký koncertní sál.

S kapelou Lunetic, která se opakovaně rozpadla a zase dala dohromady, vydal alba Nohama na zemi nebo Best of Lunetic. Po jednom z rozpadů skupiny si David Škach otevřel čajovnu v Teplicích, ale moc se mu nevedlo, tak odjel do Anglie, kde pracoval na prasečí farmě.

O DAVIDU ŠKACHOVI ČTĚTE ZDE>>

David Škach má bratra Ladislava. Textař si v létě 2019 řekl ANO se svou životní partnerkou Míšou, s níž má dceru Maju Amátu.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil František Černý
František Černý
zobrazit profil Dušan Timko
Dušan Timko
zobrazit profil Pavlína Dubná
Pavlína Dubná
zobrazit profil Otakar Petřina
Otakar Petřina
zobrazit profil Matyáš Ramba
Matyáš Ramba
zobrazit profil Tereza Balonová
Tereza Balonová