Milan Hnilička

Datum narození: 25. 6. 1973
Místo narození: Litoměřice
Profese: bývalý poslanec za ANO 2011, hokejista
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Bývalý hokejový brankář Milan Hnilička byl od října 2017 do ledna 2021 poslancem za hnutí ANO 2011. Stal se 1. předsedou Národní sportovní agentury.

V reprezentaci Milan Hnilička sehrál 106 utkání. S hokejem začínal v Kladně. V první polovině 90. let 20. století se snažil čtyřikrát proniknout do NHL, ale nikdy neuspěl. Na přelomu let 2009 a 2010 chytal za pražskou Slavii.

MILAN HNILIČKA - ROZHOVOR NAJDETE ZDE>>

Posléze se Milan Hnilička rozhodl s vrcholovým hokejem skončit, přijal totiž nabídku stát se sportovním manažerem Mladé Boleslavi, jímž byl do roku 2012, kdy se tým neudržel v extralize, a věnoval se trénování.

Od sezony 2012/2013 byl Milan Hnilička manažerem reprezentační sedmnáctky. V ročníku 2016/2017 působil u české hokejové reprezentace jako asistent generálního manažera, v srpnu 2017 se stal generálním manažerem národního týmu.

Ve volbách 2017 Milan Hnilička kandidoval jako nestraník za hnutí ANO 2011 ve Středočeském kraji a získal poslanecký mandát, na nejž rezignoval v lednu 2021. Ve Sněmovně jej nahradil Miroslav Samaš.

Od srpna 2019 do května 2021 byl Milan Hnilička vůbec 1. předsedou Národní sportovní agentury.

O MILANU HNILIČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Milan Hnilička je ženatý a má dvě dcery.

O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2021 ČTĚTE ZDE>>

 

 

Články o celebritě

Situace v českém brankovišti: bez jedničky. Na Slováky (asi) s Hrubcem Situace v českém brankovišti: bez jedničky. Na Slováky (asi) s Hrubcem PŘÍMO Z RIGY | Kde jsou ty časy, kdy bývaly před hokejovým šampionátem jasně dané gólmanské jedničky... číst článek
Pastrňák na MS? Příliš čerstvé, hlásí agent. Pojistka nebude problém Pastrňák na MS? Příliš čerstvé, hlásí agent. Pojistka nebude problém Je to otázka, která v nejbližších hodinách a dnech bude hýbat hokejovým národem. Pojede David Pastrň... číst článek
Hadamczik o penězích, trenérech i čistce: Řezníček mi k mladým neseděl Hadamczik o penězích, trenérech i čistce: Řezníček mi k mladým neseděl Byl to živý rozhovor. Alois Hadamczik někdy i dost emotivně vysvětloval, proč je podle něj nutné zru... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jindřich Florián
Jindřich Florián
zobrazit profil Ivo Grüner
Ivo Grüner
zobrazit profil Marie Kaufmann
Marie Kaufmann
zobrazit profil Kamal Farhan
Kamal Farhan
zobrazit profil Stanislav Antoš
Stanislav Antoš
zobrazit profil Jiří Zemánek
Jiří Zemánek
zobrazit profil Miloš Petera
Miloš Petera
zobrazit profil Václav  Nosek
Václav Nosek