Jitka Vodňanská

Jitka Vodňanská

Datum narození: 12. 11. 1944
Místo narození: Praha
Profese: psychoterapeutka, spisovatelka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Psychoterapeutka Jitka Vodňanská, zakladatelka muzikoterapii, byla milenkou exprezidenta Václava Havla. A to prý i v době, kde se chystal ženit s herečkou Dášou Veškrnovou.

Po Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze Jitka Vodňanská vystudovala ještě později psychologii. V tehdejším Československu založila muzikoterapii.

JITKA VODŇANSKÁ: S OLGOU SE PODVÁDĚLI VZÁJEMNĚ

Uznávaná psychoterapeutka Jitka Vodňanská léta léčila alkoholiky. Posléze se začala věnovat buddhistické meditaci a spolupracovat s malajským mnichem Sujivou.

O JITCE VODŇANSKÉ ČTĚTE ZDE>>

S bývalým manželem Janem Vodňanský, písničkářem, spisovatelem a textařem, má syna Tomáše (narozen 1977). Právě Jan Vodňaský ji seznámil s Václavem Havlem, s nímž měla posléze milostný poměr, a to v době, kdy byl ženatý s Olgou Havlovou.

V knize Voda, která hoří (2018), již Jitka Vodňanská vydala sedm let po exprezidentově smrti, napsala, že jejich vztah trval dlouho, a to i v době, kdy již chodil s herečkou Dagmar Veškrnovou, s níž měl před svatbou. Jak prozradila, jejím třetím osudovým mužem byl již též zesnulý prozaik, básník a výtvarník Karel Trinkewitz.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ester Ledecká
Ester Ledecká
zobrazit profil Henrieta Hornáčková herečka
Henrieta Hornáčková herečka
zobrazit profil Petr Ryšavý
Petr Ryšavý
zobrazit profil Ondřej Zajíc
Ondřej Zajíc
zobrazit profil Libuše Švormová
Libuše Švormová
zobrazit profil Alexander Wang
Alexander Wang
zobrazit profil Kit Harington
Kit Harington
zobrazit profil Martin Luther King
Martin Luther King