Jiří Šesták

Jiří Šesták

Datum narození: 3. 11. 1956
Místo narození: České Budějovice
Profese: senátor, politik hnutí HOPB, herec, pedagog
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Senátora Jiřího Šestáka vyslalo hnutí HOPB s podporou STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Zelených do voleb 2018 obhájit křeslo v horní komoře.

Po absolvování pražské AMU Jiří Šesták nastoupil do činohry Jihočeského divadla. V letech 1986 až 1989 externě vystudoval ještě dramaturgii na DAMU. Od Sametové revoluce do roku 1997 byl uměleckým šéfem činohry Jihočeského divadla, od ledna 2004 do konce října 2014 jeho ředitelem.

JIŘÍ ŠESTÁK - PSAL PETICE MINISTRŮM

V roce 1997 Jiří Šesták založil společnost GRADOS CB, která vytváří pro studenty středních a vysokých škol vzdělávací projekty a odborné semináře z oblasti umění a filozofie. Stal se pedagogem Jihočeské univerzity a DAMU. V roce 2002 stál u zrodu Studentského univerzitního divadla (SUD).

Jiří Šešták se muže pochlubit členstvím např. ve výboru Asociace profesionálních divadel České republiky, v Garanční radě Národního divadla či správní radě Akademie múzických umění v Praze.

Na televizní obrazovce se Jiří Šesták objevil jako kožešník v Komedii Králův šašek, vládce podzemí v pohádce Kouzelný šíp nebo inženýr v seriálu Místo zločinu Plzeň. Zahrál si mj. ve filmu Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále či ve snímcích Jana Hřebejka Nevinnost a Líbánky.

V roce 2010 se Jiří Šesták stal členem hnutí Občané pro Budějovice (HOPB), za které usedl do zastupitelstva a do rady města. V říjnu 2012 byl zvolen do Senátu. Ve volbách 2016 se neúspěšně pokusil dostat do Zastupitelstva Jihočeského kraje.

O JIŘÍM ŠESTÁKOVI ČTĚTE ZDE>>

Po volbách 2016 se stal místopředsedou Senátu, což mu přineslo daleko víc práce, proto opustil zastupitelstvo. Obhájit křeslo v horní komoře za obvod č. 14 - České Budějovice jej do voleb 2018 vyslalo hnutí HOPB s podporou STAN, KDU-ČSL, TOP 09 a Zelených.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Jaromír Fojtík
Jaromír Fojtík
zobrazit profil Radim Špaček
Radim Špaček
zobrazit profil Jana Nečasová
Jana Nečasová
zobrazit profil Ladislav Václavec
Ladislav Václavec
zobrazit profil Zuzana Klusová
Zuzana Klusová
zobrazit profil Eva Kislingerová
Eva Kislingerová
zobrazit profil Ilona Tajchnerová
Ilona Tajchnerová
zobrazit profil Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf