Zdeněk Hraba

Zdeněk Hraba

Datum narození: 16. 4. 1975
Místo narození: Kutná Hora
Profese: advokát, ekonom, senátor
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Advokát Zdeněk Hraba, říčanský místostarosta, se ve volbách 2018 stal senátorem hnutí STAN, a to za obvod č. 41 - Benešov. V září 2022 ukončil své členství v hnutí.

Po Gymnáziu Říčany Zdeněk Hraba absolvoval obor podniková ekonomika a management na Podnikohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze a dále pak ještě obor právo a právní vědy na Právnické fakultě Univerzity Karlovy.

V letech 2001 až 2004 byl koncipientem AK HRABA&CONSORTES posléze advokátem tamtéž. Tehdy se Zdeněk Hraba stal odborným asistentem na Katedře národního hospodářství Právnické fakulty Univerzity Karlovy, roku 2009 jejím tajemníkem.

Do politiky Zdeněk Hraba vstoupil v komunálních volbách 2010, kdy byl za SNK Klidné město zvolen říčanským zastupitelem, v letech 2010 až 2014 též radním města a stal se neuvolněným místostarostou. V krajským volbách 2016 se za hnutí STAN dostal do středočeského zastupitelstva.

Do senátních voleb 2018 Zdeňka Hrabu vyslalo hnutí STAN vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 41 - Benešov, což se mu podařilo. V druhém kole porazil občanského demokrata Jiřího Kozáka.

V září 2022 Zdeněk Hraba oznámil, že se rozhodl ukončit členství v hnutí STAN.

Zdeněk Hraba je ženatý a má dvě děti.



 

Články o celebritě

Komentář: Vláda protlačila nouzový stav i navzdory sobě. Vrátil se jí jak zlý bumerang Komentář: Vláda protlačila nouzový stav i navzdory sobě. Vrátil se jí jak zlý bumerang Byla to jen otázka času. Vláda Petra Fialy má ve sněmovně většinu, a proto bylo předem jasné, že si ... číst článek
Boj o pandemický zákon se přesouvá do Senátu: Klíčový výbor ho smetl ze stolu Boj o pandemický zákon se přesouvá do Senátu: Klíčový výbor ho smetl ze stolu Senátní ústavně-právní výbor dnes doporučil plénu horní komory zamítnutí vládní pandemické novely, k... číst článek
2 roky od smrti Kubery: Dcera i politici vzpomínají, Němcová zmínila teror Zemana a Číny 2 roky od smrti Kubery: Dcera i politici vzpomínají, Němcová zmínila teror Zemana a Číny 20. ledna 2020 zemřel v ústecké Masarykově nemocnici tehdejší šéf Senátu Jaroslav Kubera. Dva roky o... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Ondřej Feber
Ondřej Feber
zobrazit profil Ondřej Benešík
Ondřej Benešík
zobrazit profil Dagmar Terelmešová
Dagmar Terelmešová
zobrazit profil František Konečný
František Konečný
zobrazit profil Antonín Baudyš
Antonín Baudyš
zobrazit profil Bořivoj Šarapatka
Bořivoj Šarapatka
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Ivan Adamec
Ivan Adamec