Viktor Zavadil

Viktor Zavadil

Datum narození: 10. 5. 1992
Místo narození: Ostrava
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Herec Viktor Zavadil se širokému diváckému publiku předvedl v roli Jana Palacha ve stejnojmenném životopisném dramatu režiséra Roberta Sedláčka, za niž byl nominován na Českého lva.

Obor herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně Viktor Zavadil absolvoval mj. hlavní rolí v inscenaci Kazimír a Karolína. Poté začal hostovat v Národním divadle Brno a ve Slováckém divadle Uherské Hradiště.

VIKTOR ZAVADIL A TAJEMSTVÍ ŽIVÉ POCHODNĚ

Roku 2016 Viktor Zavadil získal angažmá v Městském divadle Kladno, kde dostal role např. v představeních Brouk v hlavě, Neúplatní, Mnoho povyku pro nic nebo Petrolejové lampy. Diváci jej mohli vidět též v Indigo Company či v Divadle na cucky.

Před profesionální kamerou se Viktor Zavadil objevil v dvou dílech seriálu Život a doba soudce A. K. 2, kde si zahrál obžalovaného Milana Skoupého přezdívaného Skippy.

První hlavní roli - Jana Palacha - se Viktoru Zavadilovi rozhodl svěřit režisér Robert Sedláček ve svém stejnojmenném životopisném dramatu, které vstoupilo do kin symbolicky 21. srpna 2018. Za svůj výkon byl herec nominován na Českého lva.

 

Další Herci

zobrazit profil Pom Klementieff
Pom Klementieff
zobrazit profil Olga Želenská
Olga Želenská
zobrazit profil Jiří Voskovec
Jiří Voskovec
zobrazit profil František Peterka
František Peterka
zobrazit profil Svatopluk Skopal
Svatopluk Skopal
zobrazit profil Tomáš Weber
Tomáš Weber
zobrazit profil Kunal Nayyar
Kunal Nayyar
zobrazit profil Tereza Srbová
Tereza Srbová