Jan Kalous

Datum narození: 1. 1. 1979
Datum úmrtí: 30. 8. 2018
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér

Související celebrity

Životopis

Herec a dabér Jan Kalous uspěl v dětských rolích, proslavil se ale především svým hlasem, jímž promlouvá např. Macaulay Culkin v americké filmové sérii Sám doma.

Před kameru se Jan Kalous poprvé postavil v devíti letech. Jožana, jednu z ústředních dětských postav, ztvárnil v pohádkách Nefňukej, veverko! a Veverka a kouzelná mušle.

Jan Kalous se objevil v mysteriózním příběhu Zdeňka Zelenky Freonový duch (1990), v pohádkách Juraje Herze Císařovy nové šaty (1993) a Zdeňka Trošky Z pekla štěstí (1999) a Z pekla štěstí 2 (2001).

Epizodní role Jan Kalous dostal v několika seriálech. Malého zlodějíčka ztvárnil v Případech podporučíka Haniky, vězně v Zdivočelé zemi, studenta záškoláka v Hospodě či nezvaného nájemníka v Pojišťovně štěstí.

Více než tváří se Jan Kalous proslavil svým hlasem. Na televizních obrazovkách jej můžeme pravidelně slýchat jako Kevina, jehož si zahrál Macaulay Culkin v americké filmové sérii Sám doma, Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, Sám doma a bohatý a Sám doma a bohatý 2: Vánoční přání.

Vyhledávaný dabér Jan Kalous namluvil třeba také Dulíka v animovaném seriálu My z Kačerova, Bastiena v Nekonečném příběhu 3, malého Simbu ve Lvím králi, Jesse v Zachraňte Willyho, Logana v seriálu Gilmorova děvčata nebo Percyho v Harrym Potterovi.

O JANU KALOUSOVI ČTĚTE ZDE>>

Přetrvávající deprese dovedly Jana Kalouse k sebevraždě. Bylo mu 39 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Mishel Prada
Mishel Prada
zobrazit profil Zora Jandová
Zora Jandová
zobrazit profil Jaroslava Pokorná
Jaroslava Pokorná
zobrazit profil Bohdana Pavlíková
Bohdana Pavlíková
zobrazit profil Jack Nicholson
Jack Nicholson
zobrazit profil Shia LaBeouf
Shia LaBeouf
zobrazit profil Petr Rychlý
Petr Rychlý