Ricky Martin

Datum narození: 24. 12. 1971
Přezdívka: Kiki
Místo narození: San Juan, Portoriko
Výška: 182 cm
Profese: zpěvák

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Ricky Martin se proslavil singlem Livin 'la Vida Loca a posléze svým prvním anglickým albem s názvem Ricky Martin. Jeho popularitu nepošramotilo ani přiznání, že je homosexuál.

Portorikánec Enrique Martín Morales, známý pod uměleckým jménem Ricky Martin, začínal jako člen chlapecké kapely Menudo. Roku 1991 se vydal na sólovou dráhu a vyšlo mu několik alb ve španělštině. S písní The Cup of Life vystoupil na 41. ročníku Grammy, čímž vykročil na americkou hudební scénu.

RICKY MARTIN VE SVÉ KNIZE: JSEM GAY

Obrovský úspěch Rickymu Martinovi přinesla skladba Livin' la Vida Loca, která se stala jedním z nejprodávanějších singlů všech dob. Stejně jako jeho první anglické album s názvem Ricky Martin.

Poté Ricky Martin natočil studiová alba Me Amarás (1993), A Medio Vivir (1995), Vuelve (1998), Sound Loaded (2000), Almas del Silencio (2003), Life (2005), Música + Alma + Sexo (2011) nebo A Quien Quiera Escuchar (2015). Jeho nahrávky obdržely bezmála stovku platinových desek.

Ricky Martin, nazývaný prvním mužem latino popu, je držitelem mj. několika Cen Grammy; má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

O RICKYM MARTINOVI ČTĚTE ZDE>>

V srpnu 2008 se Ricky Martin stal otcem dvojčat Mattea a Valentina, které mu porodila placená náhradní matka, oplodněná jeho spermatem. V roce 2010 oznámil, že je homosexuál. Osm let nato si vzal svého dlouholetého partnera, o 13 let mladšího malíře ze Sýrie Jwana Yosefa.


 

Další Hudebníci

zobrazit profil Petr Čejka
Petr Čejka
zobrazit profil Jiří Stivín
Jiří Stivín
zobrazit profil Mardoša - Marek Huňát
Mardoša - Marek Huňát
zobrazit profil Pavel Šporcl
Pavel Šporcl
zobrazit profil Zdeněk Vokatý
Zdeněk Vokatý
zobrazit profil Vítek Fiala
Vítek Fiala
zobrazit profil Radek Banga
Radek Banga