Aleš Gerloch

Datum narození: 26. 5. 1955
Místo narození: Ostrava
Profese: právník, profesor, expert v oblasti ústavního práva
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Právník a profesor Aleš Gerloch, uznávaný odborník na ústavní právo, se ve volbách 2018 stal nezávislých kandidátem do Senátu v obvodu č. 17 - Praha 12.

Na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze Aleš Gerloch získal magisterský titul i titul JUDr. Později se stal kandidátem věd a v roce Sametové revoluce 1989 docentem teorie práva a právní filozofie. Roku 2001 byl jmenován profesorem v oboru teorie, filozofie a sociologie práva.

ALEŠ GERLOCH - DUEL S KOMUNISTOU MŇUKEM ZDE>>

Roku 2001 se Aleš Gerloch stal vedoucím katedry teorie práva a právních učení a roku 2006 vedoucím katedry ústavního práva. V letech 2006 až 2014 na Právnické fakultě UK vykonával funkci děkana, poté získal post prorektora pro akademické kvalifikace Univerzity Karlovy.

Kromě toho uznávaný odborník na ústavní právo Aleš Gerloch provozuje advokátní praxi, roku 2006 začal působit jako místopředseda Legislativní rady vlády, téhož roku byl zvolen Právníkem roku v oblasti veřejného práva a dva roky nato obdržel stříbrnou medaili Antonína Randy.

O ALEŠI GERLOCHOVI ČTĚTE ZDE>>

Do senátních voleb 2018 Aleš Gerloch vstoupil jako nezávislý kandidát, když se mu podařilo získat požadovaný tisíc podpisů od voličů, s cílem vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 17 - Praha 12.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Jana Kotalíková
Jana Kotalíková
zobrazit profil Cameron Boyce
Cameron Boyce
zobrazit profil Zlata Emily Kinská
Zlata Emily Kinská
zobrazit profil Jakub Medvecký
Jakub Medvecký
zobrazit profil Denzel Washington
Denzel Washington
zobrazit profil Jiří Vašíček
Jiří Vašíček
zobrazit profil Ronda Rousey
Ronda Rousey