David Witosz

David Witosz

Datum narození: 26. 4. 1981
Profese: politik, geodet, kandidát České strany pirátské na primátora
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

David Witosz, odborný asistent poslance Ondřeje Polanského, byl ve volbách 2022 lídrem Pirátů v Ostravě. S kandidaturou na post primátora neuspěl.

Absolvoval Institut geodézie a důlní měřictví na VŠB-TU Ostrava Hornicko-geologické fakulty, obor inženýrská geodézie. Během studia David Witosz pracoval mj. jako popelář, stavitel pódií, číšník nebo pomocník v geodetických firmách.

DAIVD WITOSZ A DALŠÍ KANDIDÁTI NA PRIMÁTORA

Witosz se stal ostravským radním

Po dokončení studia nastoupil do firmy Gefos, kde se David Witosz podílel např. na modernizaci železničního koridoru Bystříce nad Olší-Mosty u Jablunkova, zaměřování profilů pro vytvoření modelu terénu řek Ostravice, Čeladenka, Stonávka či výstavbě mostu C204 v Opavě.

Po opuštění soukromého sektoru David Witosz odešel pracovat na Správu železniční geodézie Olomouc, pobočka Ostrava, a to do oddělení Správce prostorové polohy koleje. Je členem Rady Českého svazu geodetů a kartografů a předsedou pobočky Železničních geodetů u ČSGK.

David Witosz je amatérský astronom

Geodent David Witosz, asistent poslance Ondřeje Polanského, se ve volbách 2018 stal lídrem České strany pirátské v Ostravě, a tudíž i jejím kandidátem na post tamního primátora. Byl zvolen tamním zastupitelem a radním. Do voleb 2022 jej strana vyslala ve stejné pozici. Ani tentokrát primátorské křeslo nezískal.

O DAVIDU WITOSZOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi zájmy Davida Witosze patří mj. amatérská astronomie, dále analogová černobílá fotografie, které se věnuje od útlého dětství.

 

 

 

 

 

 

Další Ostatní

zobrazit profil Ivan Roubal
Ivan Roubal
zobrazit profil Andrea Babišová
Andrea Babišová
zobrazit profil František Petrtýl
František Petrtýl
zobrazit profil Dana Jandová
Dana Jandová
zobrazit profil Jakub Zindulka
Jakub Zindulka
zobrazit profil Věra Jourová
Věra Jourová
zobrazit profil Charlie Watts
Charlie Watts
zobrazit profil Jiří Míšenský
Jiří Míšenský