Lucie Orgoníková

Lucie Orgoníková

Datum narození: 4. 12. 1976
Místo narození: Havlíčkův Brod
Profese: politička ČSSD
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politička ČSSD Lucie Orgoníková se v senátních volbách 2018 stala sociálně demokratickou kandidátkou v obvodu č. 44 - Chrudim.

Po obchodní akademii v Havlíčkově Brodě Lucie Orgoníková studovala obor veřejná správa a regionální rozvoj na České zemědělské univerzitě. Poté pracovala jako samostatná účetní v auditorské firmě.

LUCIE ORGONÍKOVÁ - NÁVRAT S PAROUBKEM?

V roce 2003 se Lucie Orgoníková stala asistentkou místopředsedy ČSSD pro mediální politiku a členkou strany. Rok nato nastoupila do funkce ředitelky tiskového odboru a mluvčí ČSSD. Od května 2005 do září 2006 byla ředitelkou tiskového odboru a tiskovou mluvčí vlády Jiřího Paroubka.

Koncem roku 2006 se Lucie Orgoníková vrátila do soukromé sféry a v roce 2010 si založila vlastní firmu, která podniká v oblasti PR a marketingu. V březnu 2014 ji tehdejší ministr školství Marcel Chládek jmenoval vrchní ředitelkou svého úřadu.

Od ledna 2016 do prosince 2017 Lucie Orgoníková zastávala post politické náměstkyně místopředsedy vlády pro vědu výzkum a inovace Pavla Bělobrádka. Na jaře 2018 se stala kancléřkou Českého vysokého učení technického.

V parlamentních volbách 2013 Lucie Orgoníková za sociální demokraty neúspěšně kandidovala v Královéhradeckém kraji. Do senátních voleb 2018 ji strana vyslala vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 44 - Chrudim.

Lucie Orgoníková je svobodná. Její matka Hana Orgoníková byla přes dvacet let poslankyní za ČSSD.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Oľga Haláková
Oľga Haláková
zobrazit profil Michal Šmarda
Michal Šmarda
zobrazit profil Jaroslav Zedník
Jaroslav Zedník
zobrazit profil Zdenka Němečková Crkvenjaš
Zdenka Němečková Crkvenjaš
zobrazit profil Pavel Staněk
Pavel Staněk
zobrazit profil Bohumil Šimek
Bohumil Šimek
zobrazit profil Milan Krajča
Milan Krajča
zobrazit profil Jaroslava Puntová
Jaroslava Puntová