Olga Richterová

Olga Richterová

Datum narození: 21. 1. 1985
Profese: politčka České pirátské strany, tlumočnice, překladatelka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Olga Richterova, politička České pirátské strany, která v roce 2017 získala poslanecký mandát, jej v parlamentních volbách 2021 obhájila.

Vystudovala překladatelství a tlumočnictví z angličtiny a němčiny na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V listopadu 2017 Olga Richterová, rozená Ferjenčíková, obhájila disertační práci a získala titul Ph.D.

OLGA RICHTEROVÁ PROMLUVILA O VÁZE

Richterová založila Zaostřeno na desítku

V roce 2012 Olga Richterová založila občanské sdružení Zaostřeno na desítku. Dva roky nato vstoupila do České pirátské strany a ve volbách 2014 se stala zastupitelkou Prahy 10.

V parlamentních volbách 2017 Olga Richterová získala poslanecký mandát, stejně jako její bratr Mikuláš Ferjenčík, který vedl kandidátku v Pardubickém kraji. 

Olga Richterová vystřídala Pikala

V lednu 2018 Olga Richterová povýšila ve stranické hierarchii, byla zvolena první místopředsedkyní Pirátů. Ve funkci nahradila Vojtěcha Pikal.

Ve volbách 2021 se Olga Richterová stala lídryní pražské kandidátky koalice Piráti a STAN. Křeslo ve Sněmovně si na rozdíl od svého bratra udržela.

O OLZE RICHTEROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Olga Richterová, která pochází z Choltice na Pardubicku, žije v Praze. Je vdaná a má dvě děti.

 

 

 

Články o celebritě

Ostré reakce na „svatby pro všechny“: Dvě kategorie lidí, lepší něco než nic  Ostré reakce na „svatby pro všechny“: Dvě kategorie lidí, lepší něco než nic Páry stejného pohlaví zřejmě budou moci vstupovat do partnerství s většinou práv, jaká mají v manžel... číst článek
Jednání vlády: Korespondenční volba nejdříve v roce 2025 a prodloužení hraničních kontrol Jednání vlády: Korespondenční volba nejdříve v roce 2025 a prodloužení hraničních kontrol Zavedení korespondenční volby pro Čechy v zahraničí pro prezidentské, sněmovní a evropské volby proj... číst článek
Politici se zapojili do potravinové sbírky: Babiš vyrazil s Vivien, Richterová a Výborný sami Politici se zapojili do potravinové sbírky: Babiš vyrazil s Vivien, Richterová a Výborný sami V sobotní podzimní sbírce potravin v Česku lidé v obchodech darovali 624 tun zboží, z toho 562 tun p... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Petr Liška
Petr Liška
zobrazit profil Vlastislav Navrátil
Vlastislav Navrátil
zobrazit profil Jiří Horák
Jiří Horák
zobrazit profil Vratislav Mynář
Vratislav Mynář
zobrazit profil Michal Ratiborský
Michal Ratiborský
zobrazit profil Pavel Juříček
Pavel Juříček
zobrazit profil Jiří Peřina
Jiří Peřina