Vladimír Šafránek

Datum narození: 13. 6. 1972
Datum úmrtí: 18. 9. 2018
Místo narození: Most
Profese: zpěvák
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Zpěvák Vladimír Šafránek se proslavil s rockovou kapelou Walda Gang, již založil. Skupina uspěla s předělávkami skladeb především českých, ale i zahraničních interpretů.

S muzikou Vláďa Šafránek začínal ve 14 letech. Působil ve skupině Krevel, poté v kapele Brain, kterou spoluzakládal. V roce 1994 stál u zrodu skupiny Harlej, již v roce 2006 nečekaně opustil, a to krátce před nahráváním sedmého alba.

VLADIMÍR ŠAFRÁNEK - ALBUM KAPELY KŘTIL POMEJE

Posléze se Vláďa Šafránek proslavil jako zpěvák jím založené kapely Walda Gang, zaměřené na rockové předělávky skladeb Waldemara Matušky a dalších interpretů, jak českých (Hudsonské šify Wabiho Daňka, Pověste ho vejš Michala Tučného), tak zahraničních (Bad Touch od Bloodhound Gang).

Od června 2016 měl Vláďa Šafránek zdravotní problémy. Přímo na pódiu zkolaboval; měl vleklé potíže se srdcem a plicní hypertenzí, kvůli nimž ho v kapele Walda Gang nahradil jeden z finalistů SuperStar, zpěvák Miroslav Šmajda alias Miro Šmajda.

O VLADIMÍRU ŠAFRÁNKOVI ČTĚTE ZDE>>

Vláďa Šafránek se do své kapely již nevrátil. Nedlouho po kolapsu skoro vykrvácel ve sprše, když mu praskla křečová žíla.

Muzikant Vladimír Šafránek zemřel 18. září 2018. Bylo mu 46 let.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Věra Špinarová
Věra Špinarová
zobrazit profil zpěvačka Fergie
zpěvačka Fergie
zobrazit profil Magda Malá
Magda Malá
zobrazit profil Kamila Nývltová
Kamila Nývltová
zobrazit profil Lucie Bílá
Lucie Bílá
zobrazit profil Mariah Carey
Mariah Carey
zobrazit profil Dominika Hašková
Dominika Hašková
zobrazit profil David Bowie
David Bowie