Kateřina Klasnová

Datum narození: 14. 10. 1977
Místo narození: Praha
Profese: politička, exposlankyně VV, novinářka, dlouholetá zastupitelka
Znamení: Váhy

Životopis

Politička Kateřina Klasnová, nejdelší místopředsedkyně Věcí veřejných a exposlankyně, se ve volbách 2018 stala opět kandidátkou na post zastupitelky městské části Praha 1.

Po Střední škole elektrotechnické Kateřina Klasnová absolvovala obor husitská teologie-religionistika na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pracovní kariéru začala jako pedagožka na své alma mater.

KATEŘINA KLASNOVÁ - SEXY KOČKOU PARLAMENTU

Coby členka Věcí veřejných, jíž se stala roku 2001, Kateřina Klasnová z akademické půdy odešla a byla redaktorkou stranického časopisu Pražan, později i jeho šéfredaktorkou. List opustila na dobu svého poslaneckého mandátu, tedy mezi lety 2010 až 2013.

V roce 2005 byla Kateřina Klasnová zvolena místopředsedkyní strany. Ve volbách 2006 získala post v Zastupitelstvu Městské části Praha 1, který opakovaně obhájila. Do komunálních voleb 2018 šla jako nestraník, aby mohla navázat na svou dosavadní práci v zastupitelstvu.

Roku 2009 neúspěšně kandidovala do Evropského parlamentu. Po volbách 2010, v nichž Kateřina Klasnová získala křeslo ve Sněmovně, byla zvolena její místopředsedkyní. Z funkce odstoupila roku 2012, kdy se VV rozštěpily a odešly do opozice.

Někteří členové VV se v rámci předčasných voleb 2013, po pádu vlády Petra Nečase, objevili na kandidátkách Úsvitu Tomia Okamury. To Kateřina Klasnová odmítla, poslanecký mandát tak neobhajovala. Věci veřejné opustila roku 2014.

O KATEŘINĚ KLASNOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Za svého dlouholetého přítele, tehdejšího manažerem Věcí veřejných a exministrem dopravy Víta Bártu, se Kateřina Klasnová provdala 10. července 2010 na zámku Mcely. V březnu 2016 se jim narodila dcera Amálie.

VŠE O KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Raúl Castro
Raúl Castro
zobrazit profil Jana Berkovcová
Jana Berkovcová
zobrazit profil Věra Adámková
Věra Adámková
zobrazit profil Šimon Heller
Šimon Heller
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta
zobrazit profil Milan Chovanec
Milan Chovanec
zobrazit profil Jaroslav Martinů
Jaroslav Martinů
zobrazit profil Olaf Scholz
Olaf Scholz