Hana Křížková

Datum narození: 15. 8. 1957
Místo narození: Strakonice
Profese: zpěvačka, herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka a herečka Hana Křížková, která vystupovala po boku Karla Černocha, se představila v několika muzikálech, seriálech, televizních pořadech i na filmovém plátně.

S profesionální dráhou Hana Křížková začala roku 1982, a to hostováním ve skupině Metronom. Nějakou dobu působila na hudební scéně s Karlem Černochem. Milovníci muzikálů ji mohli vidět např. v Hudebním divadle Karlín nebo v Divadle Hybernia.

HANA KŘÍŽKOVÁ SE MUSELA ZNOVU UČIT CHODIT

Na televizní obrazovce si Hana Křížková zahrála v Ordinaci v růžové zahradě nebo v komediálním seriálu Ošklivka Katka. Účinkovala v řadě pořadů, jako jsou Nikdo není dokonalý, DO-RE-MI či Máme rádi Česko.

Na filmovém plátně Hana Křížková debutovala menší úlohou v romantickém dramatu Andělská tvář (2001) režiséra Zdeňka Trošky. Ten ji obsadil též do své komedie Doktor od jezera hrochů (2010) s Jaroslavem Šmídem v hlavní roli.

Režisér Robert Sedláček si Hanu Křížkovou vybral do komedie Dědictví aneb Kurva se neříká (2014), který natočil podle scénáře Bolka Polívky. Objevila se také ve Vánočním Kameňáku (2015) F. A. Brabce.

O HANĚ KŘÍŽKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Z diskografie Hany Křížkové jmenujme: Jak asi voní štěstí, Blues . Jazz . Swing..., Co se tak svítí v Betlémě... nebo Zpověď.

 

Články o celebritě

Velkolepá oslava „95“ Yvetty Simonové: Jedna hvězda vedle druhé! Velkolepá oslava „95“ Yvetty Simonové: Jedna hvězda vedle druhé! Velkou oslavu neuvěřitelných 95. narozenin měla o víkendu legendární zpěvačka Yvetta Simonová. A byl... číst článek
Smrt Jany Šulcové (†76): Hvězdy vzpomínají a pláčou! Hrozná rána, říká Vágner Smrt Jany Šulcové (†76): Hvězdy vzpomínají a pláčou! Hrozná rána, říká Vágner Smutná zpráva zdrtila Česko - zemřela oblíbená herečka Jana Šulcová (†76). Její dcera to oznámila a ... číst článek
Zawadská, Hudečková a další v slzách: Zemřel Antonín (†67), štístko slavných!   Zawadská, Hudečková a další v slzách: Zemřel Antonín (†67), štístko slavných! Slzy tečou nejen v pražském Divadle Bez Hranic. Smutné jsou Valérie Zawadská (64), Martina Hudečková... číst článek

Další Zpěváci

zobrazit profil Adam Levine
Adam Levine
zobrazit profil Martha Elefteriadu
Martha Elefteriadu
zobrazit profil Bobby  Brown
Bobby Brown
zobrazit profil Leonard Cohen
Leonard Cohen
zobrazit profil Majk Spirit (Michal Dušička)
Majk Spirit (Michal Dušička)
zobrazit profil Aleš  Brichta
Aleš Brichta