Martha Elefteriadu

Datum narození: 12. 9. 1946
Místo narození: Maglić, Srbsko
Profese: zpěvačka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zpěvačka řeckého původu Martha Elefteriadu se v Česku proslavila v duu se svou mladší sestrou Tenou, jejíž syn rapper Ektor se zviditelnil víc než hudbou násilnickými sklony.

Martha Elefteriadu, stejně jako její sestra Tena, pocházejí z rodiny řeckých emigrantů, jež z vlasti uprchla kvůli občanské válce a v roce 1950 se usadila v tehdejším Československu. Jejich matka nedlouho poté zemřela, a tak sestry vyrůstaly v domově pro řecké děti v Ivančicích.

MARTHA ELEFTERIADU SE SESTROU SEPSALA DVOJHLASNĚ

Po maturitě Martha Elefteriadu studovala medicínu, ale později ji vyměnila za psychologii, kterou absolvovala na Univerzitě Karlově v Praze.

Koncem 60. let 20. století se Martha a Tena Elefteriadu seznámily s kytaristou Alešem Sigmundem, který tenkrát působil ve skupině Vulkán. Ten jim vytvořil autorské a hudební zázemí. Jejich první nahrávky pocházejí z roku 1968.

Debutová deska sester Elefteriadu s názvem Dál než slunce vstává vyšla v roce 1970. Martha a Tena se tak zařadily do širší špičky české popmusic. Později se soustředily především na interpretaci řeckých lidových písní, výuce tamních tanců a vůbec propagaci jejich kultury v Česku.

Z dalších desek sester Elefteriadu jmenujme např. Hrej dál, Modré království, Ať se múzy poperou, Řecké prázdniny, Martha a Tena The best of 1969-1982, Řecké slunce nebo V rytmu řeckého slunce.

O MARTHĚ ELEFTERIADU ČTĚTE ZDE>>

Hudba uchvátila i synovce Marthy Elefteriadu Marka, který se coby rapper Ektor proslavil více než hudbou svými násilnickými sklony.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Jitka Zelenková
Jitka Zelenková
zobrazit profil Viktor Sodoma
Viktor Sodoma
zobrazit profil Jana Fabiánová
Jana Fabiánová
zobrazit profil Markéta Muchová
Markéta Muchová
zobrazit profil Zorka Kohoutová
Zorka Kohoutová
zobrazit profil Vojtěch Drahokoupil
Vojtěch Drahokoupil