Jan Řeháček

Profese: fotograf

Související celebrity

Životopis

Fotograf Jan Řeháček se se snímky, na nichž zachycuje především svého vlčáka Sitku při toulkách krajinou, proslavil jak v Česku, tak v zahraničí.

Jak v listopadu 2018 zveřejnil Blesk.cz, „tehdy osmadvacetiletý fotograf Honza Řeháček si před čtyřmi lety pořídil štěně československého vlčáka a pojmenoval ho Sitka“. A s ním se vydal na toulky krajinou.

Z Honzy a jeho Sitky hned byli nerozluční kamarádi. Fotograf začal brát pejska na všechny své výlety a Sitka se časem stal hlavním hrdinou jeho snímků, na nichž se snoubí krásy přírody, přátelství se psem a láska.

Jak dostal Jan Řeháček nápad k celé psí sérii? „Jednou jsem jel na víkend do Krkonoš. Šli jsme na procházku, bylo slunečno, ale uprostřed procházky jsme narazili na mlhu a sníh. Když jsme vylezli na vrchol, všude kolem pod námi byl mrak a nad námi slunečno. Bylo to nezapomenutelné a já se rozhodl, že všechny tyhle krásné momenty zvěčním,“ uvedl fotograf.

Jan Řeháček působí především na Instagramu, kde do poloviny listopadu 2018 nasbíral 350 tisíc sledujících. Díky svým snímkům se stal slavným nejen v Česku, ale i v zahraničí.

 

Další Umělci

zobrazit profil Andrea Opavská
Andrea Opavská
zobrazit profil Marián Geišberg
Marián Geišberg
zobrazit profil Martin Bárta
Martin Bárta
zobrazit profil Josef Rarach
Josef Rarach
zobrazit profil Naděžda Kniplová
Naděžda Kniplová
zobrazit profil Bohumil Hrabal
Bohumil Hrabal
zobrazit profil Jindřiška Kikinčuková
Jindřiška Kikinčuková