Josef Melen

Datum narození: 27. 12. 1973
Místo narození: Litoměřice
Profese: zpěvák, hudebník, moderátor, podnikatel

Související celebrity

Životopis

Josef Melen se coby náctiletý proslavil hitem Né, pětku né. Uplatnil se jako moderátor a producent. V roce 2014 si otevřel kavárnu.

Na hudební scéně se Josef Melen, zvaný Pepa Melen, uvedl singlem s Viktorem Sodomou Moucha (1983). Hned rok nato přišel jeho největší hit Né, pětku né, jehož text pochází z pera Františka Ringo Čecha. Jako zpěvák a bubeník působil ve skupině Kroky Františka Janečka, a to v letech 1986 až 1989.

JOSEF MELEN - TRÁPENÍ SYNA MICHALA

Pepa Melen spolupracoval s hvězdami

Posléze Josef Melen hrál s kapelou Maximum Petra Hanniga a spolupracoval mj. s Ladislavem Štaidlem, Leonou Machálkovou, Pavlem Horňákem či Michalem Davidem.

Z alb Josefa Melena jmenujme např. Maškarní bál, JPM - Král, Bumble bee nebo BEST OF Josef Melen. Jeho hudební konto zdobí řada úspěšných singlů, kompilací a zahraničních projektů. V roce 2015 nahrál syntezátory pro duet Karla Gotta a Petra Koláře, na jehož desce A proč ne zasedl za klávesy.

Melen zakládal Rádio Relax

Do moderování se Josef Melen pustil roku 1993, kdy pod pseudonymem Jan Allan Budíček na Radiu Golem uváděl několik let ranní show. V roce 1995 stál u zrodu Rádia Relax v Kladně, kde moderoval odpolední vysílání a noční párty.

Ranní show s názvem Ranní káva s Pepou Josef Melen vytvářel a moderoval od jara 2014. Téhož roku začal provozovat kavárnu. Show se vysílala do konce roku 2015.

Melen moderoval Polední hrátky

V říjnu 2016 Josef Melen nastoupil do týmu Českého rozhlasu Dvojka, kde dostal na starost přípravu a moderování hudebního pořadu Polední hrátky a po jeho zrušení pořad Srdcovky od Dvojky.

O JOSEFU MELENOVI ČTĚTE ZDE>>

Sestra Josefa Melena Anna Tvrzníková Melenová je zpěvačka a skladatelka.

Josef Melen se v roce 2008 podruhé oženil. S podnikatelkou Andreou má syna Michala Yanna. V prvním manželství se mu narodil syn Josef Sean.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Daniel Barták
Daniel Barták
zobrazit profil Beata Hlavenková
Beata Hlavenková
zobrazit profil Tereza Balonová
Tereza Balonová
zobrazit profil DJ Lucca - Lucie Dvořáková
DJ Lucca - Lucie Dvořáková
zobrazit profil Janis Sidovský
Janis Sidovský
zobrazit profil Jan Žižka
Jan Žižka
zobrazit profil Karel Holas
Karel Holas
zobrazit profil David Škach
David Škach