Tomáš Pavlíček

Tomáš Pavlíček

Datum narození: 13. 4. 1988
Místo narození: Příbram
Profese: režisér, scenárista
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Tomáš Pavlíček byl dostal v roce 2024 společně s kolegou Janem Vejnarem Českého lva za scénář k tragikomedii Přišla v noci .

Absolvoval režii na FAMU. Studentské filmy Tomáše Pavlíčka se promítaly na různých festivalech a přehlídkách (Český tučňák, Kamera Oko, Syracuse Film Festival New York, ShadowLine Festival Salermo - Italy).

TOMÁŠ PAVLÍČEK V CHATĚ ŠTÁB NEŠETŘIL

Za film Pravidelný odlet (2010) Tomáš Pavlíček získal Cenu poroty na festivalu v Ostravě. Jeho bakalářský snímek Nejrychlejší Matěj na světě (2011) byl ověnčen Hlavní cenou Studentský smích na Novoměstském hrnci smíchu v Novém Městě nad Metují.

Tomáš Pavlíček dostal cenu od kritiků

Výrazně se Tomáš Pavlíček podílel na studentském povídkovém filmu Praho, má lásko (2012). Jeho celovečerní debut, komedie Parádně pokecal (2014), měl premiéru v soutěži Fóra nezávislých na MFF Karlovy Vary.

Za tragikomedii o jednom rodinném víkendu Chata na prodej (2018), kterou Tomáš Pavlíček režíroval, byl společně s Lucií Bokšteflovou nominován na Českého lva v kategorii Nejlepší scénář. Za něj dvojice dostala Cenu české filmové kritiky.

Za Nonstop lahůdky lva také nedostal 

Na Českého lva měl Tomáš Pavlíček nakročeno také v kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie, a to za scénář k epizodě Nonstop lahůdky (2019) psychologického seriálu Jak si nepodělat život.

Cenu české filmové kritiky Tomáš Pavlíček společně s kolegou Janem Vejnarem dostal za režii hororové tragikomedie Přišla v noci (2023). Za scénář dostali i Českého lva.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Vladimír  Morávek
Vladimír Morávek
zobrazit profil Jiří Adamec
Jiří Adamec
zobrazit profil Tomáš Pavlíček
Tomáš Pavlíček
zobrazit profil Slávek Horák
Slávek Horák
zobrazit profil Marek Najbrt
Marek Najbrt
zobrazit profil Harvey Weinstein producent
Harvey Weinstein producent
zobrazit profil Fero Fenič
Fero Fenič
zobrazit profil Petr Zelenka
Petr Zelenka